CV
PROJECTES
Disseny d’espais
- Escola Fontmartina. Co-creació i avantprojecte per a la remodelació del pati de l’escola pública Fontmartina. Santa Maria de Palautordera.
Disseny metodològic i facilitació del procés participatiu per a codissenyar, amb la comunitat educativa, el pati de l’escola Fontmartina de Palautordera. Elaboració de l’avantprojecte d’arquitectura. Desembre 2023 – En procés - Centres Comunitaris de Cures i Protecció. Co-creació i projecte per a definir els CCCP per a campaments. Xile.
Redacció del projecte d’arquitectura i estructura d’un Centre Comunitari de Cura i Protecció de característiques modular, traslladable i escalable per a campaments. Disseny metodològic del procés participatiu per a codissenyar, amb la comunitat, el CCCP. Setembre 2023 – En procés - Barcelona Montessori School. Avantprojecte per a un pati co-creat. Barcelona.
Disseny metodològic i facilitació del procés participatiu per a co-dissenar, amb la comunitat educativa, el pati de l’escola Montessori de Barcelona. Elaboració de l’avantprojecte d’arquitectura. Maig 2023 – En procés - Mamífera. Punt de lactància en col·lectiu. Barcelona.
Disseny i coordinació de l’execució de la instal·lació efímera Mamífera en el marc del festival Model. Arquitectures de Barcelona. Dinamització de l’activitat participativa per a imaginar com haurien de ser els espais de lactància en l’espai públic durant el festival. Febrer 2023 – Abril 2023 - Escola Camins. Co-creació i estudis previs per a la remodelació del pati de l’escola publica Camins. Les Franqueses del Vallès.
Disseny metodològic, formació i facilitació del procés participatiu per a millorar, amb la comunitat educativa, el pati de l’escola Camins. Elaboració d’estudis previs del projecte d’arquitectura. Novembre 2022 – Abril 2023
Acompanyament tècnic per a la implementació de la Fase 1 de les obres de la remodelació del pati. Octubre 2023 – En procés - Bastida Eskola. Co-creació i estudis previs per a la remodelació del pati de l’escola pública de Labastida. Labastida.
Disseny metodològic, formació i facilitació del procés participatiu per a millorar, amb la comunitat educativa, el pati de Bastida Eskola. Elaboració d’estudis previs del projecte d’arquitectura. Octubre 2022 – Abril 2023 - Àrea d’esbarjo per a gossos i zona verda. Barcelona.
Redacció de l’avantprojecte i projecte executiu per a la implantació d’una nova àrea d’esbarjo per a gossos (AEG) als jardins del Doctor Hahnemann i la reurbanització com a zona verda de l’actual AEG de l’àmbit de Piscines i Esports en el Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona. Abril 2023 – en procés - Parc inclusiu amb jocs accessibles al parc de Can Zam. Santa Coloma de Gramenet.
Redacció del projecte executiu per a la creació d’una nova zona de jocs accessible al Parc de Can Zam. Març 2022 – Abril 2023 - Pintem el futur del carrer Escoles. Malgrat de Mar.
Memòria valorada del projecte de reurbanització del carrer Escoles a Malgrat de Mar. Desembre 2021 – Agost 2022 - Millora urbana dels espais de trobada de la Plaça Roja del Cros. Argentona.
Redacció del projecte executiu per a la integració i creació d’espais de trobada de la plaça Pablo Picasso i la plaça Blas Infante de Sant Miquel del Cros. Desembre 2021 – Abril 2022 - Un pati diferent i divertit. Repensem el pati de l’escola Sant Salvador. Cercs.
Redacció del projecte executiu de la remodelació del pati de l’escola Sant Salvador. Març 2020 – Febrer 2022 - Domèstica i silvestre. Barcelona.
Proposta presentada al concurs “Nous eixos verds. Superilla Barcelona”, promogut per BIMSA. Novembre 2021 – Desembre 2021 - Codisseny d’un skatepark i rocòdrom. Sant Cugat del Vallès.
Redacció del projecte tècnic per a l’ampliació del skatepark i patinets al barri de Mira-sol (1) i Redacció de la memòria tècnica valorada per a l’execució d’un rocòdrom d’escalada al barri de Mira-sol (2). Setembre 2021 – Desembre 2021 - Repensem el pati de l’escola Serra de Marina. Santa Coloma de Gramenet.
Memòria valorada del projecte de millora del pati de l’escola Serra de Marina. Juny 2021 – Juliol 2021 - Inside-outside. Vila-seca.
Proposta presentada al concurs de projectes “Poliesportiu lleuger al campus educatiu i esportiu de Vila-seca”, promogut per l’Ajuntament de Vila-seca. Març 2021 – Abril 2021 - Disseny col·laboratiu al pati de l’escola Verge de la Salut. Sant Feliu de Llobregat
Disseny i coordinació de l’execució de 5 plataformes modulars per a la millora del pati de l’escola Verge de la Salut. Desembre 2020 – Març 2021 - Reurbanització dels carrers i placetes del nucli urbà de Sant Joan de Mediona. Sant Joan de Mediona.
Redacció del projecte bàsic i executiu de reurbanització de l’àmbit C/Escoles, C/Anselm Clavé i C/Sense Nom (fase 2), inclòs en el projecte d’intervenció integral del nucli urbà de Sant Joan de Mediona. Febrer 2020 – Juliol 2020.
Redacció del projecte bàsic i executiu de reurbanització de l’àmbit plaça, plaça Montseny, placeta del C/Anselm Clavé i placeta 8M (fase 1), inclòs en el projecte d’intervenció integral del nucli urbà de Sant Joan de Mediona. Febrer 2020 – Juny 2020
Redacció del projecte bàsic i executiu d’adequació del perímetre de la plaça Països Catalans, inclòs en el projecte d’intervenció integral del nucli urbà de Sant Joan de Mediona. Febrer 2020 – Maig 2020 - Una llar pròpia. Barcelona.
Proposta presentada al concurs de projectes “Rehabilitació integral de l’edifici situat al C/Civader, 3, per ubicar-hi serveis d’acolliment residencial per a dones en situació de violència masclista i per als seus fills i filles”, promogut per BIMSA. Juliol 2019 – Setembre 2019 - Fem dissabte a la Plaça d’en Baró!. Una plaça feminista dissenyada amb la canalla. Santa Coloma de Gramenet.
Direcció d’obra del projecte de remodelació de la Plaça d’en Baró, al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet. Febrer 2019 – Juliol 2019
Redacció del projecte executiu de remodelació de la Plaça d’en Baró, al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet. Març 2018 – Maig 2018 - Empatitzem. Repensem l’ús dels patis escolars. Santa Coloma de Gramenet.
Redacció de 5 memòries valorades dels projectes de transformació de millora dels 5 patis escolars participants al projecte Empatitzem. Gener 2019 – Març 2019 - Amb3cares. Sabadell.
Proposta presentada al concurs de projectes “32 habitatges públics al barri de Can Llong”, promogut per l’INCASÒL. Setembre 2018 – Octubre 2018 - Una comporta a mida. Igualada.
Proposta presentada a la “Consulta de projectes pel Barri del Rec d’Igualada”, promoguda per l’Ajuntament d’Igualada. Març 2017 – Juny 2017 - QQ Erre. Barcelona.
Escenografia per al Quilombo Queer Tango Festival. 2016.
Participació i estudis
- Nous espais públics per Sablière. Noisy-le-Sec
Disseny i dinamització del procés participatiu per la transformació de 3 espais públics (una plaça lúdica davant de l’escola, una instal·lació esportiva i dos carrerons) al sector de Sablièr de la ZAC (Zona de Desenvolupament Concentrat) en el barri sostenible de Plaine de l’Ourcq a Noisy-le-Sec. Novembre 2023 – en procés - Faire la taille : des territoires à hauteur d’enfants. ADEME
Elaboració d’un estudi sobre el territori amb perspectiva de la infància, recopilant bones pràctiques de projectes enfocats en la infància i/o projectes d’espais públics per a la ciutadania que impliquin a les criatures en els processos participatius. Estudi realitzat a partir d’una doble anàlisi dels projectes realitzats: una anàlisi tècnica per part Equal Saree i una anàlisi pràctica per part de la infància del barri o de la localitat. Setembre 2023 – en procés - Impulsem el Prat del Futur. Construeix les Agendes 2030 i Urbana de la ciutat. El Prat de Llobregat.
Disseny i dinamització del procés de participació ciutadana orientat a la població major de 18 anys i la participació interna per a la creació de les Agendes 2030 i Urbana del Prat de Llobregat. Setembre 2023 – En procés - Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya. Catalunya.
Dinamització de les sessions participatives de l’Assemblea Ciutadana per al Clima de Catalunya, per a l’elaboració d’unes recomanacions ciutadanes que abordin la crisi climàtica en les polítiques públiques i competències de la Generalitat de Catalunya. Setembre 2023 – En procés - Un pati igualitari per a l’Escola Georges Mandel. Soulac-sur-Mer.
Disseny i dinamització del procés participatiu i assessorament per incorporar la perspectiva de gènere i inclusiva en el context de la reurbanització del pati de l’Escola Georges Mandel de Soulac-sur-Mer. Juliol 2023 – en procés - Des enfants dans la rue à Noisy-le-Sec. Noisy-le-Sec.
Disseny i dinamització d’un taller participatiu i creatiu per imaginar el Carrer Infantil del futur a través d’un procés reflexiu i la creació d’una maqueta del carrer infantil ideal. Juny 2023 - Missió d’anàlisi i assessorament per a la producció d’un projecte urbà inclusiu en ZAC Grande Borne Ouest. Grigny / Viry Chatillon.
Residències d’urbanisme per a realitzar un diagnòstic de l’espai públic que permeti revelar i analitzar les seves dinàmiques socioespaciales des d’una perspectiva de gènere i interseccional. Definició d’una estratègia d’inclusió de gènere adaptada al barri. Acompanyament dels equips de Grand Paris Aménagement i els seus prestadors per a garantir la implementació de les estratègies d’inclusió de gènere del projecte. Abril de 2023 – en procés - Estratègia d’implementació de recorreguts i dispositius de disseny actiu al llarg del canal de Ourcq. Seine-Saint-Denis.
Diagnòstic i estratègia d’implementació de recorreguts i dispositius de disseny actiu al llarg del canal de Ourcq amb una perspectiva de gènere i interseccionalitat. Febrer de 2023 – en procés - Repensem el pati de l’Escola Països Catalans. Lleida
Visita tècnica i sessió d’assessorament per a millorar el pati de l’escola Països Catalans amb mirada coeducativa. Abril 2023 - Diagnòstic participat amb perspectiva feminista del Parc Arqueològic del Fòrum de la Colònia. Tarragona.
Diagnòstic participat amb perspectiva de gènere i interseccional del Parc Arqueològic del Fòrum de la Colònia per a incorporar les experiències quotidianes i necessitats de la ciutadania en el projecte executiu de conservació i accessibilitat. Gener 2023 – en procés - Mirem l’espai públic de Sant Cugat del Vallès amb perspectiva de gènere i interseccional. Sant Cugat del Vallès.
Prospecció en l’espai públic de Sant Cugat del Vallès, per a conèixer els usos, les relacions socials i l’acomodació de les persones d’origen divers de la ciutat. Octubre 2022 – Març 2023 - Repensem el pati de l’escola Vila Olímpica. Barcelona.
Disseny metodològic, formació i facilitació del procés participatiu per a millorar, amb la comunitat educativa, el pati de l’escola Vila Olímpica de Barcelona. Octubre 2022 – Abril 2023 - Assemblea Ciutadana pel Clima. Barcelona
Dinamització de les sessions participatives de l’Assemblea Ciutadana pel Clima, per a l’elaboració d’unes recomanacions ciutadanes que abordin la crisi climàtica en les polítiques públiques de la ciutat. Setembre 2022 – Gener 2023 - Agenda Urbana d’Esparreguera 2022-2030. Esparreguera.
Disseny i dinamització dels espais participatius per a la creació de l’Agenda Urbana d’Esparreguera, la definició del model de governança i la realització de projectes pilot a Esparreguera. Agost 2022 – Setembre 2023 - BioPol’# Participa-hi! Procés participatiu del Pla Director Urbanístic Biopol – Granvia. L’Hospitalet de Llobregat.
Disseny, dinamització i comunicació del procés participatiu per al recull de propostes ciutadanes en relació amb el nou Pla Director Urbanístic Biopol – Granvia. Gener 2022 – Setembre 2023 - Acord marc – Lot 2. Dinamització i suport en processos de participació ciutadana del districte de Sants-Montjuïc 2021-2022. Barcelona.Col·laboració en la coordinació, disseny i dinamització dels processos participatius:
El futur dels edificis de les Tres Xemeneies. Millorem el parc de l’Espanya Industrial. Decidim el nom del nou parc de la Marina. Transformem el Passeig de la Zona Franca. Informe de mandat 2020-2023. Novembre 2021 – Març 2023 - Acord marc – Lot 2. Suport per a l’establiment de criteris metodològics i per a la dinamització de processos participatius vinculats a projectes de transformació urbanístics i espai públic de l’àrea d’Ecologia Urbana. Barcelona.
Col·laboració en la coordinació, disseny i dinamització dels processos participatius: MPGM Gràcia, Millora urbanística i ambiental de Gràcia. Pla Natura Barcelona 2021-2030. MPGM Mercedes-Benz del Bon Pastor. Passeig Marítim de la Mar Bella. MPGM 22@ més inclusiu i sostenible. Repensem l’espai firal de Montjuïc. Reurbanització de l’avinguda Madrid i el carrer Berlín. Nau Bostik. Entorns de l’Estació intermodal Barcelona-La Sagrera. Actualitzem l’ordenança de la Zona de Baixes Emissions. Eix verd Pere IV entre Joan d’Àustria i Roc de Boronat. Eix verd del carrer Maresme i entorns. EDUM, Estratègia municipal de la Distribució Urbana de Mercaderies 2030. Superilla Barcelona. Metodologies participatives – Ecología Urbana. Superilla Barcelona. Octubre 2021 – Agost 2023 - Reurbanització del pati de l’escola Paul Raoult. Les Mureaux.
Disseny i facilitació del procés participatiu per a la definició d’una estratègia de reurbanització -des d’una perspectiva de gènere i inclusiva- del pati de l’escola Paul Raoult a Les Mureaux. Abril 2021 – En procés - Noisy demain. Procés participatiu per a l’elaboració d’un document estratègic de desenvolupament urbà. Noisy-le-Sec.
Disseny i facilitació del procés participatiu per a l’elaboració d’un document estratègic de desenvolupament urbà per a Noisy-le-sec. Febrer 2021 – En procés - Acord marc. Programa Les cours Buissonnières per a la reurbanització dels patis d’escoles i escoles bressol de la ciutat de Bordeaux. Bordeaux.
Disseny i facilitació del procés participatiu per a la definició d’una estratègia de reurbanització -des d’una perspectiva de gènere i inclusiva- dels patis d’escoles i escoles bressol de la ciutat de Bordeaux. Gener 2021 – En procés - Marxa de Verdun. Barcelona.
Disseny i dinamització de la marxa exploratòria dins del marc del Pla de Barris de Les Roquetes i Verdun en Barcelona. Gener 2022 – Març 2022 - El Carme s’obre al poble. Procés participatiu per a definir els futurs usos de l’edifici. Caldes de Montbui.
Procés participatiu per a definir el Pla Funcional de l’edifici de l’antic Col·legi del Carme a Caldes de Montbui. Octubre 2021 – Febrer 2022 - Transformen els patis. Patis més jugables, naturalitzats, coeducatius, comunitaris. Barcelona.
Elaboració, sistematització i avaluació de la metodologia del procés participatiu en 17 noves escoles seleccionades per a la segona edició del Pla de Transformació de Patis en el marc del Pla del Joc amb horitzó 2030, en el curs escolar 2021 – 2022. Novembre 2021 – Juny 2022 - Mirem els espais urbans de Santa Margarida i els Monjos amb perspectiva de gènere. Santa Margarida i els Monjos.
Estratègies d’actuació i criteris de disseny per a la incorporació de la perspectiva de gènere i interseccional a l’espai públic de Els Monjos i La Ràpita a Santa Margarida i els Monjos. Maig 2020 – Gener 2022 - Pintem el futur del carrer Escoles. Activitats participatives per a la intervenció tàctica del carrer Escoles. Malgrat de Mar.
Activitats participatives per a definir els criteris de disseny sobre la futura intervenció tàctica del carrer Escoles, a Malgrat de Mar. Octubre 2021 – Desembre 2021 - Lliçà creix amb tu. Procés participatiu per al disseny dels espais públics del centre de Lliçà d’amunt. Lliçà d’Amunt.
Consultoria i assistència tècnica per al disseny, conducció i execució del procés de participació ciutadana del projecte d’urbanització de l’àmbit centre de Lliçà d’Amunt. Març 2021 – Desembre 2021 - Estudi per a la millora de l’espai públic a Argentona. Argentona.
Estudi per a la millora de les infraestructures i de la convivència a l’espai públic del barri de Sant Miquel del Cros al municipi d’Argentona des de la perspectiva de gènere i interseccional. Desembre 2020 – Desembre 2021 - Marxa de El Vendrell. Una mirada a l’espai públic amb ulls de dona. El Vendrell.
Disseny i dinamització de la marxa exploratòria “Una mirada a l’espai públic amb ulls de dona” dins del marc de les activitats del 25N. Desembre 2021 - Construïm el pati que volem a l’escola 9 Graons. Barcelona.
Diagnosi tècnica i acompanyament de la diagnosi participada per a repensar el pati de l’escola 9 Graons a Barcelona. Juny 2021 – Novembre 2021 - Marxa de la Font d’en Fargues. Barcelona.
Disseny i dinamització de la marxa exploratòria “La foscor no em fa por: Mirem el barri amb ulls de dona” de la Font d’en Fargues a Barcelona. Octubre 2021 - Codisseny d’un skatepark i rocòdrom. Sant Cugat del Vallès.
Disseny i dinamització de sessions participatives per dissenyar el nou rocòdrom i l’ampliació de l’skatepark al barri de Mira-sol. Setembre 2021 – Octubre 2021 - Recrea’t. Jornada participativa per a imaginar l’espai verd, esportiu i de lleure d’Artés. Artés.
Disseny i dinamització de la jornada participativa per a la definició i priorització de propostes per un espai verd, esportiu i de lleure a Artés. Maig 2021 – Juliol 21 - Construïm Sant Feliu. Pressupostos del Pla de Millora de l’espai urbà 2021. Sant Feliu de Llobregat.
Disseny i dinamització de les activitats participatives per a la definició dels pressupostos del Pla de Millora de l’espai urbà 2021 de Sant Feliu de Llobregat. Abril 2021 – Juliol 2021 - Imaginem la plaça 17 de Setembre. Procés participatiu per a la remodelació de la plaça 17 de Setembre. El Prat de Llobregat.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a la definició de la remodelació, els usos i el manteniment de la plaça 17 de Setembre al Prat de Llobregat. Desembre 2020 – Abril 2021 - Marxa de Sant Boi de Llobregat. Barcelona.
Disseny i dinamització de la marxa exploratòria pel vessant est del Puig del Castell a Sant Boi de Llobregat. Març 2021 - Les dones de Sant Just busquem casa! Procés participatiu virtual per a un nou espai per al coneixement, la sororitat i l’apoderament feminista. Sant Just Desvern.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a la definició dels usos, la ubicació i criteris de disseny per a la creació d’un espai per al coneixement, la sororitat i l’apoderament feminista a Sant Just Desvern. Febrer 2020 – Març 2021 - Repensem la Plaça de la Pau. Sant Just Desvern.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a la millora urbana de la Plaça de la Pau a Sant Just Desvern. Novembre 2020 – Març 2021 - Disseny col·laboratiu al pati de l’escola Verge de la Salut. Sant Feliu de Llobregat.
Disseny d’activitats participatives autogestionades de diagnosi i propostes, i workshop de cocreació per a la millora del pati de l’escola Verge de la Salut amb l’alumnat d’ESO. Gener 2020 – Desembre 2020 - Un pati diferent i divertit. Repensem el pati de l’escola Sant Salvador. Cercs.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a millorar, amb la comunitat educativa, el pati de l’escola Sant Salvador a Cercs. Setembre 2019 – Novembre 2020 - Repensem el pati de l’escola Serra de Marina. Santa Coloma de Gramenet.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a millorar, amb la comunitat educativa, el pati de l’escola Serra de Marina a Santa Coloma de Gramenet. Gener 2020 – Juny 2020 - Diagnosi urbana del front marítim. Diagnosi i avaluació de qualitat i seguretat urbana. Barcelona.
Estudi per a la diagnosi urbana amb perspectiva de gènere del front marítim de la ciutat de Barcelona. Octubre 2019 – Desembre 2019 - Marxa de les Roquetes. Barcelona.
Disseny i dinamització de la marxa exploratòria dins del marc del Pla de Barris de les Roquetes a Barcelona. Octubre 2019 – Novembre 2019 - Codisseny del parc de Sandino. Santa Coloma de Gramenet.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a repensar amb el Consell dels Infants els usos del parc de Sandino a Santa Coloma de Gramenet. Juny 2019 – Octubre 2019 - Repensem la plaça dels Porxos. Barcelona.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a la millora de la plaça dels Porxos al Districte de Sant Martí de Barcelona. Gener 2019 – Març 2019 - Via Laietana, un carrer per al veïnat. Barcelona.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a definir els criteris de disseny i els usos de la futura Via Laietana. Juny 2018 – Març 2019 - La Model s’obre a la ciutat. Procés participatiu per a decidir el futur de la Model. Barcelona.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a la definició del futur de la Model a Barcelona, en relació amb els usos i equipaments, grau de protecció patrimonial i espai verd. Gener 2018 – Juliol 2018 - Empatitzem. Repensem l’ús dels patis escolars. Santa Coloma de Gramenet.
Disseny metodològic, formació i acompanyament tècnic del procés participatiu de transformació de patis escolars a Santa Coloma de Gramenet. Novembre 2017 – Juliol 2018 - Salzelúdic. L’Escola Santa Coloma repensa el Passeig de la Salzereda. Santa Coloma de Gramenet.
Disseny i dinamització del procés participatiu per a la millora del Passeig de la Salzereda a Santa Coloma de Gramenet. Maig 2018 - Repensem el 22@. Barcelona.
Col·laboració en les fases d’informació, consulta i difusió del procés participatiu per a repensar les estratègies del Poblenou i el 22@. Octubre 2017 – Desembre 2017 - Marxa de la Trinitat Nova. Barcelona.
Disseny i dinamització de la marxa exploratòria dins del marc del Pla de Barris de la Trinitat Nova a Barcelona. Novembre 2017 - Marxa del Besòs Maresme. Barcelona.
Disseny i dinamització de la marxa exploratòria dins del marc del Pla de Barris del Besòs i el Maresme a Barcelona. Juny 2017 – Juliol 2017 - Fem dissabte a la Plaça d’en Baró! Una plaça feminista dissenyada amb la canalla. Santa Coloma de Gramenet.
Disseny i dinamització dels tallers participatius a la Plaça d’en Baró i a l’escola Torre Balldovina, dins del marc del procés participatiu per a la remodelació de la Plaça d’en Baró a Santa Coloma de Gramenet. Novembre 2016 – Maig 2017 - La ciutat amb perspectiva de gènere. Santa Coloma de Gramenet.
Taller de reflexió col·lectiva sobre l’espai públic per a promoure un urbanisme de proximitat. 2016. - Mobilitza’t. Santa Coloma de Gramenet.
Taller de reflexió col·lectiva sobre la mobilitat sostenible basada en criteris de gènere. 2015.
Consultoria
- Posem-nos les ulleres violetes per a redescobrir el Parc François Mitterrand. Saint Etienne.
Missió d’assessorament per a la integració de la perspectiva de gènere en la programació del projecte de reurbanització del Parc François Mitterrand a través d’un taller de sensibilització i reflexió amb l’equip de disseny per a la co-elaboració d’una estratègia d’integració de gènere adaptada al projecte. Abril de 2023 – en procés - Acord marc. Equip de paisatgistes-urbanistes coordinador del projecte de la Promenade des Hauteurs. Ile-de-France.
Participació com a expertes en arquitectura i urbanisme amb perspectiva de gènere en l’equip del projecte de la Promenade des Hauteurs, per a l’elaboració de criteris d’anàlisis i redacció de la carta urbana i paisatgística, així com en el projecte experimental de l’etapa de demostració i en el disseny d’una eina experimental d’anàlisi de projectes: el pressupost inclusiu. Setembre 2021 – En procés - Equip redactor del projecte executiu per la renovació del perímetre i jardí de la Torre Llopis. Cerdanyola del Vallès.
Participació com a expertes en arquitectura i urbanisme amb perspectiva de gènere en l’equip redactor del projecte executiu per a la renovació de tanques i jardí de la Torre Llopis per a adequar-ho a l’ús públic. Febrer 2023 – Abril 2023 - Equip redactor del projecte executiu per a la reurbanització del Passeig Marítim de la Mar Bella. Barcelona.
Participació com a expertes en arquitectura i urbanisme amb perspectiva de gènere en l’equip redactor del projecte executiu per a la reurbanització del Passeig Marítim de la Mar Bella. Maig 2022 – Novembre 2022 - Comitè avaluador de l’Estudi-Test de l’Av. Echallens. Lausanne.
Participació com a expertes en arquitectura i urbanisme amb perspectiva de gènere en el comitè avaluador de l’Estudi-Test per a la remodelació de l’Av. Echallens. Març 2022 – En procés - Cap a un cohabitatge ecofeminista. Barcelona.
Assessoria en la incorporació de la perspectiva feminista en el disseny d’espais en el projecte Singulars, finançat per la Generalitat de Catalunya i impulsat per Celobert i Fil a l’agulla: Formació “Eines i criteris per un co-disseny ecofeminista”. Participació a la jornada ecofeminista d’arquitectura i cures al cohabitatge “La vida al centre”. Revisió i assessorament a la guia “Cap a una arquitectura ecofeminista. Com incorporar la mirada ecofeminista als projectes de cohabitatge?”. Febrer 2022 – Agost 2022 - La place des piétons dans la fabrique des espaces publics. París.
Suport teòric sobre la perspectiva de gènere i interseccional i suport tècnic per a l’organització d’un taller amb persones expertes en diverses disciplines urbanístiques (luminotècnia, paisatge sonor, senyalització, accessibilitat, ecologia, psicologia social, etc.). Setembre 2021 – Setembre 2022 - Camina Tamshi. Tànger-Barcelona.
Acompanyament tècnic per a aplicar la perspectiva de gènere al desenvolupament urbà del municipi de Gueznaia. 2015. - El pati de l’escola Joan Solans.
Recerca-Acció Participativa per a desenvolupar un mètode de diagnosi i intervenció de gènere sobre els canvis qualitatius a l’espai del pati. 2015. - Walking India. Delhi-Shivpuri-Barcelona.
Proposta de disseny urbà amb criteris de gènere que inclou 2 Plans Urbans d’Igualtat de Gènere, 5 Projectes Finals de Carrera i 3 Tallers Universitaris. 2013.
Formacions. La Generadora
L’espai d’innovació, formació i intercanvi d’Equal Saree.
- La Generadora surt al carrer. COSSOs, ESPAIs, FEMINISMEs. Barcelona
Intensiu presencial organitzat i impartit per Equal Saree. 1ª edició (Octubre 2023) - La Generadora surt al carrer. COSSOs, ESPAIs, FEMINISMEs. Barcelona
Intensiu presencial d’estratègies i eines per a unes espacialitats feministes, organitzat i impartit per Equal Saree. 1a edició (Octubre 2022) - La Generadora. L’espai d’innovació, formació i intercanvi d’Equal Saree.
Curs virtual d’estratègies i eines per a unes espacialitats feministes, organitzat i impartit per Equal Saree. 1a edició (Juliol 2020), 2a edició (Juliol 2020), 3a edició (Octubre 2020), 4a edició (Octubre 2020), 5a edició (Febrer 2021), 6a edició (Octubre 2021), 7a edició (Juliol 2023), 8a edició (Febrer 2024).
Formacions. Espais educatius
- Escuela de Verano de la Universitat del País Basc 2023
Preparació i impartició de la ponència “Patis coeducatius, verds i inclusius: La participació de la comunitat educativa com a clau de la transformació” i participació en la taula rodona en el marc del curs “Ciutat Educadora: pràctiques coeducatives en espais naturalitzats” de l’Escola d’Estiu de la Universitat del País Basc. - Els espais coeducadors i la implicació de la comunitat educativa. Castellbisbal.
Disseny i impartició de la formació organitzada per Marinva per a l’escola Els Arenys de Castellbisbal. Novembre 2022 - El nostre pati: un espai coeducatiu, lúdic i sostenible.
Disseny i impartició de la formació “El nostre pati: un espai coeducatiu, lúdic i sostenible”, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Camp. Febrer 2022 – Març 2022 - El nostre pati: un espai coeducatiu, lúdic i sostenible.
Disseny i impartició de la formació “El nostre pati: un espai coeducatiu, lúdic i sostenible” dins el seminari “Coeducació i perspectiva de gènere”, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat III. Febrer 2022 – Març 2022 - El nostre pati: un espai coeducatiu, lúdic i sostenible.
Disseny i impartició de la formació “El nostre pati: un espai coeducatiu, lúdic i sostenible”, organitzat pel Centro de Profesorado de Huesca “Ana Abarca de Bolea”. Gener 2022 – Febrer 2022 - Cocreació del pati. Pedreguer.
Conferència per al seminari “Patis vius i coeducatius”, organitzat per l’IES Pedreguer. Desembre 2021. - Prácticas feministas en el entorno construido. Metodologías de análisis e intervención en las escuelas para unas infancias igualitarias
Conferència per al curs “Género y producción del espacio urbano”, organitzat per Antiarq. Novembre 2021 - El espacio como agente coeducador. Participación comunitaria y transformación feminista de espacios educativos.
Conferència per a l’assignatura “Sociedad, Familia y Educación” del Máster Universitario en Formación del Profesorado de ESO y Bachillerato, FP y Enseñanzas de Idiomas de la Universidad Complutense de Madrid. Octubre 2021 - El espacio como agente coeducador. Participación comunitaria y transformación feminista de espacios educativos.
Conferència per a l’assignatura “Sociedad, Familia y Educación” del Máster Universitario en Formación del Profesorado de ESO y Bachillerato, FP y Enseñanzas de Idiomas de la Universidad Complutense de Madrid. Desembre 2020 - Patis coeducatius i inclusius. Accions a l’àmbit municipal.
Formació organitzada per Equal Saree i el SIAD del Consell Comarcal del Bages amb el suport de la Diputació de Barcelona. Novembre 2020 – Novembre 2020 – Desembre 2020 - El pati com a espai coeducatiu, lúdic i saludable.
Formació per al professorat del CEIP Son Basca. Novembre 2020 - El pati: espai coeducatiu i inclusiu. El Bages.
Curs dirigit al professorat dels centres educatius del Bages, organitzat pel Consell Comarcal del Bages. Octubre 2019 – Abril 2020 - L’espai com a agent (co)educador. Lleida.
Conferència dins de la jornada “Patis Coeducatius”, organitzada des del grau en Educació Infantil en Gestions Creatives, l’equip ICE Coeducació i el Centre Dolors Piera de la UDL. Febrer 2020 - Infancia, género y espacio. Metodologías colaborativas de análisis e intervención.
Conferència per al curs “Género y producción del espacio. Aproximaciones teóricas y metodológicas. Novembre 2018 - Nosaltres i l’espai. Taller de presa de consciència individual i col·lectiva sobre les desigualtats de gènere i el seu impacte en les percepcions i els usos dels espais urbans a la Universitat de Tànger. Tànger. 2015
Formacions. Urbanisme i gènere
- El cuerpo como territorio de nuestras emociones en el espacio. La cartelería combativa como instrumento de creación y reivindicación colectiva. Almería
Taller per a la XI Setmana del disseny “Màquines d’imaginar” organitzada per l’Escola d’Art i Superior de Disseny Carlos Pérez Siquier d’Almeria. Febrer 2024 - El cuerpo como territorio de nuestras emociones en el espacio. Diseño, género y vida cotidiana. Almería
Conferència per a la XI Setmana del disseny “Màquines d’imaginar” organitzada per l’Escola d’Art i Superior de Disseny Carlos Pérez Siquier d’Almeria. Febrer 2024 - Introducció a la perspectiva de gènere a l’Urbanisme.
Formación en el ámbito de la formación continua D-PRAUG de La Escuela de Urbanismo de París y de la EIVP. Octubre 2023 - The gender approach in urban landscapes. Concepts and methodologies. Barcelona
Formació dins de la càpsula “inclusivescapes” de l’assignatura Landscape Composition II del MBLandArch (Màster Universitari en Paisatgisme). Octubre 2023 - Les desigualtats en la deliberació i la perspectiva de gènere.
Formació pel postgrau Participació ciutadana, deliberació democràtica i tecnologies digitals. Abril 2023 - ETSATOPIA. Taller de participació ciutadana. ETSAValencia.
Taller en el marc del festival ETSATOPIA organitzat per la delegació d’alumnes de l’ETSAValencia. Març 2023 - Ciudades que cuidan, infancias igualitarias.
Conferència per al seminari “Ciudades para la infancia” organitzat pel C+LAB del TEC de Monterrey i la Fundació FEMSA. Setembre 2022 - La mirada feminista en las transformaciones urbanas. Conceptos, metodologías y experiencias. Lisboa.
Sessió formativa i workshop per el mòdulo “Cidade” de “Terra como Casa. Curso breve sobre Ecofeminismos e Espaços” organitzat per Mulheres na Arquitectura. Novembre 2022 - L’espai, agent coeducador. Barcelona.
Conferència i activitats pràctiques per al Taller de projectes del grau en Disseny de la BAU – Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona. Març 2022 - Participació feminista en les transformacions urbanes. Conceptes, metodologies i experiències.
Conferència per al mòdul B3 “La diagnosi urbana integral i participativa. Dinàmiques i reptes de l’urbanisme participatiu” del curs “L’urbanisme al servei de les persones. Salut, benestar social i medi ambient”, organitzat per l’Escola Sert. Març 2022 - Workshop universitari: Urbanism and Gender Equality. Exploratory walks of daily life. Suïssa.
Workshop universitari per la jornada “Parity Talks VII: Upkeep”, organitzat pel Parity Group del Departament d’Arquitectura de l’ETH a Suïssa. Març 2022 - How we design cities for everyone? The gender approach in urban design.
Conferència per al seminari “The Politics of Architecture”, organitzat pel Màster en Arquitectura de la Universitat de Luxemburg. Novembre 2021 - Espacios para unas infancias igualitarias.
Conferència per al seminari “Ciudades para la infancia” organitzat pel C+LAB del TEC de Monterrey i la Fundació FEMSA. Octubre 2021 - La perspectiva de gènere en el disseny dels espais urbans.
Conferència per al Taller d’Arquitectura i Projectes VIII “Territoris de contacte” del grau en Estudis d’Arquitectura de l’ETSAV-UPC. Octubre 2021 - La perspectiva de gènere en el disseny dels espais urbans. Sant Cugat del Vallès.
Conferència per a l’assignatura “Ciutats, territoris i drets. El paper de la ciutadania en la definició de les ciutats i els territoris” del postgrau “Projecte de ciutat i territori”, promogut des del DUOT-UPC i en col·laboració amb l’ETSAV-UPC. Octubre 2021 - Workshop universitari: De l’approche du genrè à l’approche des genres. París.
Workshop universitari a l’École d’Urbanisme de Paris (EUP). Setembre 2021 – Octubre 2021 - Parámetros e indicadores feministas para la presentación de proyectos en el Presupuesto Participativo de Lima, Perú.
Tallers dins del marc del projecte “Ciudad Mujer: Igualdad de género y apoderamiento de las mujeres a Lima Metropolitana”, organitzat per Desco. Juliol 2021 - Participació feminista en les transformacions urbanes. Conceptes, metodologies i experiències.
Conferència per al mòdul B2 “La diagnosi urbana integral i participativa. La integració de la mirada ciutadana a l’urbanisme” del curs “La pràctica urbanística al servei de la salut, el benestar social i el medi ambient”, organitzat per l’Escola Sert. Abril 2021 - Workshop universitari: Public spaces of Athens from the gender perspective: Mixed Groups. Atenes.
Assessorament metodològic en el disseny del workshop universitari a la Panteion University, organitzat per Urbana i conferència final. Novembre 2020 - Space, Gender, Education.
Conferència per a l’assignatura “Architecture of Collective Living” del Taught MPhil Architecture and Urban Design (Projective Cities) de la Architectural Association. Novembre 2020 - Inclusive citizen participation in urban landscapes.
Conferència dins del cicle de conferències “Participatory-scapes for the XXIst century” de l’assignatura “Landscape Composition II” del MBLandArch – Màster Universitari en Paisatgisme de l’ETSAB – UPC. Setembre 2020 - Seminari “Infància, Gènere i Espai” i Sessions “Participació comunitària I i II”. Barcelona.
Conferències per al mòdul “Ciutat i Gènere” del Màster en Estudis Urbans Avançats de la UB. Gener 2019 – Abril 2019 - Pedagogies urbanes. L’espai com a agent educador.
Conferència per a l’assignatura “Arquitectura i Política” del Grau en Estudis d’Arquitectura del l’ETSAB – UPC. 2019 - Urbanisme i gènere. Granollers.
Formació dirigida a l’alumnat de l’IES Celestí Bellera. Novembre 2018
PREMIS
- Premi Model. Premi per disseny i construir una instal·lació efímera en el marc del festival Model. Arquitectures de Barcelona 2023, comissariat per Eva Franch i impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe. Barcelona. 2023.
- Premis Camí de la Solidesa, 6a edició. Primer premi al millor projecte d’enfortiment presentat en el marc del programa “Camí de la Solidesa, 6a edició”, promogut per Barcelona Activa. Barcelona. 2021.
- Inside-outside. Segona classificació en el concurs de projectes “Poliesportiu lleuger al campus educatiu i esportiu de Vila-seca”, promogut per l’Ajuntament de Vila-seca. Fem equip amb Mejón Arquitectura – Arquitectura, en col·laboració amb Societat Orgànica – Assessorament sostenibilitat. Vila-seca. 2021.
- La Model s’obre a la ciutat. Premi “Àmbit C. Processos participatius” en els Premis AJAC XII, convocats per l’AJAC. Projecte desenvolupat amb LaCol Arquitectura. Barcelona. 2020.
- Repensem l’ús dels patis escolars. Projecte seleccionat a la “3a Mostra d’Arquitectura Catalana de Barcelona”, promogut pel COAC. Barcelona. 2020.
- Fem dissabte a la Plaça d’en Baró!. Projecte seleccionat en la categoria “Ciutat i Paisatge” dels Premis FAD Barcelona. 2020.
- Amb3cares. Finalistes en 3er lloc en el concurs de projectes “32 habitatges públics al barri de Can Llong”, promogut per l’INCASÒL. Fem equip amb Ramón Martí – Arquitectura, en col·laboració amb Societat Orgànica – Assessorament sostenibilitat i Pablo Seral – Render. Sabadell. 2018.
- Una comporta a mida. Primer premi en la categoria “Edificació i mixticitat d’usos”, promogut per l’Ajuntament d’Igualada. Fem equip amb Toni Valls – Arquitectura i rehabilitació, Carmel Gradolí – Arquitectura, Mireia Sans – Urbanisme, Alfons Recio – Geografia i Daniel González – Història. Igualada. 2017.
- Camina Tamshi. Menció especial “Premio Fundación Banco Sabadell a la Innovación en Arquitectura” en la “2a Mostra d’Arquitectura Internacional Catalana”, promogut pel COAC. Barcelona. 2017.
- Tamshi. Premi ex aequo “Àmbit B.2 Urbanisme-paisatge” en els Premis AJAC X, convocats per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya. Barcelona. 2016.
- ReOcupa. Premi finalista al “Concurso Arquine No.15. rehabitar el s.XXI: La vivienda social desde el paradigma moderno”, promogut per Arquine. Ciudad de México. 2013.
- Urban International Workshop. Premi finalista al “Women Transforming Cities. Best Practice Awards 2013”, promogut per Women Transforming Cities. Vancouver. 2013.
EXPOSICIONS I CAMPANYES
- 1×1 initiative. Comissariada per The International Archive of Women in Architecture (IAWA). Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de València. Octubre 2023
- Design for all (universal design project). Exposició col·lectiva sobre disseny inclusiu comissariada per Zlin Design Week, presentem el projecte Empatitzem. Zlin. 2023
- Somia la ciutat. Exposició amb l’objectiu d’obrir noves reflexions sobre els models de ciutats, compartim els projectes Fem dissabte a la plaça d’en Baró! i Empatitzem. Palau Robert, Barcelona. 2023
- Cuerpos en la ciudad. Arquitectura, feminismos, espacios construidos. Exposició col·lectiva realitzada per la Maison de l’Architecture d’Ile-de-France en la que presentem el projecte Fem dissabte a la plaça d’en Baró!. 2022.
- 6th connection BRUXELLES-WALLONIE | BASEL | BARCELONA. Exposició col·lectiva, presentem el projecte Fem dissabte a la plaça d’en Baró!. 2021-2022.
- Equal Playgrounds. Campanya de sensibilització sobre el ús desigual dels patis, en col·laboració amb Ogilvy – Comunicació i l’Escola Alfred Mata. 2019.
- Factors (28) SORORITAT. Exposició col·lectiva, juntament amb Nenazas – Col·lectiu artístic, Larre, Somos Nosotros – Col·lectiu artístic i Gemma Fontanals – Artista plàstica. Intervenim fent una proposta participativa sobre el projecte Escola d’arts plàstiques de Torellò. 2019.
- Participació al pavelló digital amb el projecte Walking India. Urbanismo, género y cooperación. Pavelló Espanyol de la Biennale de Venecia. 2018.
- Walking India. Panell expositiu del projecte al Corner de Cooperació AJAC a la Fira BBB Construmat. Fira de Barcelona. 2015.
- Femme el Parc. Instal·lació efímera dins el marc del projecte Camina Tamshi. Parc de Torre Lluc, Gavà. 2015.
- T102, Aprenent de la realitat. Exposició dels projectes finals de carrera d’alumnes de l’ETSAB. COAC-Delegació de Barcelona i COAC-Delegació de Vic. 2014.
- Gender and other small things. Exposició dels resultats del taller Urban International workshop BCN-Delhi’12. Instituto Cervantes de Nueva Delhi, India. 2012.
CONFERÈNCIES, TAULES RODONES I DEBATS
- Altres arquitectures. Xerrada-debat, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus. Tarragona. Novembre 2023
- Unfamiliar Domesticities. Xerrada-debat, Càtedra Architecture and Care ETH Zürich. Barcelona, octubre 2023.
- Opening session. VI Congreso Internacional en Arquitectura y Género. València. Octubre 2023.
- Mamífera. Punto de lactancia en colectivo. Presentaciò en el 8è Festival Internacional de Intervenciones Urbanas (FIIU) i la 5º Trobada Placemaking América Latina. Rio de Janeiro, Setembre 2023.
- Ciudades igualitarias e inclusivas: conceptos, metodologías y experiencias. 6è Cicle de conferències organitzades pel COAA, Andorra. Juny 2023
- El espacio como agente coeducador. Participación y transformación feminista de patios escolares. IV Encuentro Anual Comunidad Educativa de Fundación Mujeres. Patios coeducativos: un camino para el ocio no sexista. Juny 2023
- La perspectiva de género en las transformaciones urbanas. Conceptos, metodologías y experiencias. Seminari “Espacio urbano y género: una perspectiva feminista para una nueva percepción de la seguridad”, organizat per GEOSEDE i Deba-t en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Juny 2023
- Building equality. Inclusive urban design with a gender approach. Conferència en el marc de la Zlin Design Week. Zlin. Maig 2023.
- Comment l‘approche genre peut-elle être intégrée dans la conception urbaine ? Conferència en el marc de la jornada “Et si les femmes pensaient la ville” del cicle “2023 Ville, Citoyenneté et Démocratie” organitzat per Remue Méninges. Maig 2023.
- La perspectiva de gènere en les transformacions urbanes. Cicle Mobilitat, Centre Obert d’Arquitectura COAC, Olot. Abril 2023
- La movilidad a pie inclusiva y segura. Taula rodona en el marc de Barcelona Mobility Dialogues organitzada per PPP For Citie, IESE Business School. Març 2023
- Urbanisme feminista. Conceptes, metodologies i experiències. Institut Català del Sòl. Marzo 2023
- Ciudades inclusivas e igualitarias. Universidad de Zaragoza. Marzo 2023
- “Por una ciudad igualitaria”. Conferència en el marc de la Setmana de lluita pels drets de les dones i la igualtat de gènere. Noisy-le-sec. Març de 2023.
- El lugar de los niños en la ciudad. Conferència dins del cicle de xerrades “La ciudad, nuevos horizontes” organizat per Le Point. Nice. Novembre de 2022.
- Les cures al centre. Perspectiva feminista al disseny urbà. Conferència dins del cicle de xerrades “Urbanisme de les Persones: Ciutats de les Cures” en el marc del projecte En Òrbita impulsat per la Cooperativa estel* – Participació. Sabadell. Octubre 2022.
- How we design cities for everyone? The gender approach in urban design. Conferència dins del “4th Transnational Meeting” organitzat pel programa URBACT Playful Paradigm i l’Ajuntament d’Igualada. Barcelona. 2022.
- Comment l‘approche genre peut-elle être intégrée dans la conception urbaine ? Conferència dins de la primera jornada “Lares input Romandie”, amb Lares, Florence Germond i DRAG lab – EPFL. Lausanne. 2022.
- Experiències d’Equal Saree a Catalunya. Presentació d’una selecció d’experiències pràctiques de Equal Saree dins de la “Jornada sobre la prevenció de violències masclistes mitjançant el disseny ambiental” organitzat per l’ISPC. Barcelona. 2022.
- El género del diseño. Conceptos, metodologías y experiencias. Conferència dins de les “Jornadas de Diseño 2022” de la Escuela de Arte Carlos Pérez Siquier de Almería. 2022.
- Inexperiències. Presentació del projecte premiat La Model s’obre a la ciutat amb LaCol Arquitectura – Participació i Cooperativa estel* – Participació, organitzat per Premis AJAC XII. Sabadell. 2022.
- Ville apaisée, nouveaux usages urbains: bonnes pratiques en Europe de zones à accès automobile restreint. Webinar organitzat per CEREMA i Rue de l’Avenir Suïssa. 2022.
- La production de la ville genrée en pratique. Taula rodona amb Lucile Biarrotte y Florence Delaunay, dins de la jornada “La ville sous domination «masculine»: produire, habiter et transformer des espaces urbains genrés”. Lyon. 2022.
- Llavor de Coneixement: El nostre pati coeducatiu, inclusiu, lúdic i sostenible. Conferència dins del marc del projecte “Espais que eduquen, patis per a tothom”, impulsat per l’Associació Llavors de Vincle. Lleida. 2022.
- Espaces publics sensibles et inclusifs. Webinar organitzat per Urbanistes des Territoires. Lyon. 2021.
- Camina Tamshi. Urban planning, gender & cooperation. Conferència virtual per a la sessió “Gender-sensitive planning”, 1r capítol del webinar Resilient Public Spaces: sharing co-design practices in times of crisis. 2021.
- Espacios para unas infancias igualitarias. Conferència virtual per al seminari “Ciudades para la infancia”, organitzat per TEC Monterrey i Fundació FEMSA. 2021.
- La perspective de genre dans les transformations urbaines: Une approche en faveur d’une ville plus inclusive. Conferència virtual per al webinar “Espaces publics sensible et inclusifs” de l’École Itinérante des Espaces Publics (EIEP), promoguda per Urbanistes des Territoires. 2021.
- El canvi demogràfic: s’ha reconegut a la metròpoli?. Taula de debat amb Salima Jirari, Fàtima Ahmed, Jess Gonzàlez i Beatrice Duodu dins del Cicle Metròpoli Oberta “Projectar la metròpoli diversa. N’hi ha prou amb la marca Barcelona?” organitzat per CUIMPB, DIDOB Barcelona i PEMB Barcelona. Barcelona. 2021.
- L’espai, agent coeducador. 12es Jornades Francesc Ferrer i Guàrdia d’Innovació Educativa “Educar en valors d’igualtat a través de la coeducació”. Alella. 2021.
- Ville marchable: les apports de l’approche genre. Debat virtual a “Les premières assises de la marche en ville” organitzada pel col·lectiu Place aux Piétons. Marsella. 2021.
- Codisseny amb joves. Com podem codissenyar la ciutat amb joves?. Debat virtual amb Tipi – Arquitectura per a la sessió 2 “Joves dissenyant la ciutat” del programa ciutat[s] possible[s]. Sant Boi de Llobregat. 2021.
- Cómo hacer de los patios escolares un espacio coeducativo e inclusivo desde la perspectiva de género. Conferència virtual per al cicle “Ciudad Viva” organitzat per ECOM. Barcelona. 2021.
- Ville inclusive et ville marchable: les apports de l’approche genre. Conferència virtual dins del marc del “18ème Rencontre Franco-Suisse des Urbanistes: La ville marchable”. 2021.
- Espacios feministas codiseñados con la infancia en Santa Coloma de Gramenet. Xerrada virtual dins del marc de la 4° edició de les Jornades “La mujer en la arquitectura: De la academia a la profesión”. Madrid. 2021.
- El repte d’educar-nos. Xerrada organitzada per Eduxarxa i CC de l’Alt Penedes. 2021.
- Crianças na cidade. Taula rodona en les jornades de la Micro escola de verão urbana organitzada per TransLAB.URB. Porto Alegre. 2021.
- Patios coeducativos. Xerrada virtual en la jornada “Re-naturalización de patios educativos: Una mirada interdisciplinar” organitzada pel Centro de profesorado de Almería. Almería. 2021.
- Les enjeux conceptuels et sociaux du genre dans la fabrique urbaine et architecturale. Taula rodona compartida amb Lori Brown, Anne Cormier, Chris Blache i Pascale Lapalud, dinamitzada per Stephanie Dadour, en el congrés internacional “Dynamiques de genre et métiers de l’architecture, de l’urbanisme et du paysage”. Paris. 2021.
- Fem ciutat. Dones arquitectes. Jornada dins del marc del cicle “Les dones fem” organitzat per COAC Barcelona. Barcelona. 2021.
- II Jornadas de urbanismo y género. 15 años de experiencias. Moderem la taula rodona “Experiencias de urbanismo feminista en municipios metropolitanos e intermedios” amb Maribel Cárdenas, Helena Gregoria i Imma Barbal i Sabadirch. Barcelona. 2021.
- La perspectiva de género en las transformaciones urbanas. Xerrada virtual amb motiu del dia internacional de la dona, organitzada per COALZ. Lanzarote. 2021.
- Patis amb la infància. Webinar coorganitzat amb Marinva Serveis i Projectes, amb el suport del COAC. Barcelona. 2020.
- El pati de l’escola promou la igualtat?. Xerrada virtual per a les Jornades “Intervencions en patis d’escoles” dins del marc del programa Magnet, impulsat per la Fundació Bofill en col·laboració amb el Departament d’Educació i el Consorci d’Educació. Tarragona. 2020.
- L’espai, agent (co)educador. Xerrada virtual dins del marc de la Jornada “El gènere del disseny” organitzada per FAD Fòrum. Barcelona. 2020.
- Ciutat jugable i educadora. Debat virtual en el cicle de webinars “Ciudad viva” organitzat per ECOM. Barcelona. 2020.
- Repensar el patio escolar. Nuevas miradas. Taula rodona virtual amb Copade Neuquén organitzada per la Fundación Cipac. Argentina. 2020.
- Espacios co-educadores. Píldora urbana dins del marc del “URBANBATfest9: La ciudad dentro de casa” organitzat per URBANBAT. Santa Coloma de Gramenet. 2020.
- L’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya. 10 anys per a l’acció. Debat virtual organitzat per Unicef Comitè Catalunya. 2020.
- Ciutat inclusiva. Biennal de pensament. Taula rodona moderada per Equal Saree amb Izaskun Chinchilla, Òscar Guayabero i Zaida Muxí. Barcelona. 2020.
- La dialoguera. Debat virtual amb Licuadora Gestora – Arquitectura i urbanisme. Ecuador. 2020.
- Barrios ecofeministas. Entrevista virtual per a Colectiva Urbanas – Arquitectura i urbanisme. Perú. 2020.
- ¿Es necesario el urbanismo feminista para nuestras ciudades?. Debat virtual amb Urbanistan. 2020.
- A tempo: conversa amb La Boqueria Entrevista virtual per a La Boqueria Taller. Barcelona. 2020.
- Els carrers seran sempre nostres? Xerrada virtual en el cicle de conferències “C de Confinament” organitzat per l’ETSAB-Cultura. Barcelona. 2020.
- El espacio como agente (co)educador. Escola de Verão Cidades e Género: Perspectivas e Estratégias, Centro de Investigação em Estudos de Género. Lisboa. 2019.
- A jugar al carrer!. Debat amb Lemur Laboratori d’emergències urbanes i La Fundició. La Florida, L’Hospitalet de Llobregat. 2019.
- Experiències amb visió de gènere. Xerrada en la jornada “Els patis escolars com a oportunitat per promoure la salut i el benestar”. Barcelona. 2019.
- Cocreando la ciudad CoEducadora. Jornades educatives Re_Labs. Madrid. 2019.
- El espacio (co)educador. Conferència en el cicle “La ciudad es para mí: lugares para el juego”. Harinera Zaragoza. 2019.
- L’espai com a agent (co)educador. Xerrada a la Universitat de Vic. 2019.
- Els patis de les escoles: espais d’oportunitats educatives. Conferència dins del marc de la jornada “Transformació dels patis de les escoles en jardins educatius” (Jornada PATT) organitzada per la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. Seu de la FES, Olot.
- Cambiar el patio para cambiar el mundo. Educación espacial feminista y transformación social. Ponència per al “GAC. Encuentro Internacional de Género, Arquitectura y Ciudad”, dins del marc de la tesi doctoral de Dafne Saldaña Blasco. Las Palmas de Gran Canaria.
- Nuevas generaciones: la igualdad como proyecto. Taula rodona compartida amb Laura Fernández, CEO i cofundadora detech; Gemma AWWZ, fundadora de Beats x Us i Amleto Montinari; CEO i cofundador de Fluttr. Jornada enmarcada en el programa “Wengage” de Caixabank. Barcelona. 2019.
- La ciutat, amb ulls de dona. Jornada sobre urbanisme de gènere i disseny urbà integrador, dins del marc del dia internacional de la dona. Taula rodona amb Martha Fonseca de Col·lectiu Punt 6, Cristina Llorente d’Arquitectives i Maria Antònia Carbonero, doctora en geografìa, sociologìa i ciències polìtiques. COAIB de Palma de Mallorca.
- El pati de l’escola en igualtat. Guia de diagnosi i d’intervenció amb perspectiva de gènere i experiències pràctiques. Conferència per a la càpsula 3 de la VI Jornada d’Innovació Social. Lleida.
- Prohibit jugar a pilota!. Taula rodona amb Júlia Massot, de Fundació Atenea, Òscar García de Jocs l’Anònima i Víctor Baroja, de la Federació Catalana de Joc Tradicional, dins del marc de Ludivers & Talks. Girona. 2019.
- Conversatori sobre gènere i ús de les ciutats. Organitzat per l’AVV Canamunt i Ciutat per a qui l’habita. Palma de Mallorca.
- La vida quotidiana a les ciutats. Taula rodona amb Elena Amat, Imma Amat i Esther Sánchez, organitzada pel COAC, dins del marc del dia internacional de la dona. Barcelona.
- Construint la ciutat a través de la participació infantil i juvenil. Taula Rodona amb Benedetta Rodeghiero de Lemur i Elena Guim, dins del marc de la sisena edició de l’Escola d’Esplac: I tu, com eduques?, organitzada per l’Esplac. Escola Montseny, Barcelona.
- Transformar el pati de les escoles. Debat amb Aurora Vera, directora de l’Escola Mar Mediterrània de Mataró i Carles Prats, pare i presentador del TN migdia al programa Els Matins de TV3. Barcelona.
- Presentació del llibre “Apropiaciones de la ciudad”. Presentació amb Gabriela Navas de l’OACU com coordinadora del llibre, Jordi Panyella de Pol·len Edicions, Alba Díes de la Comissió feminista de la Cup Terrassa i Montse García de Prou Barreres. Terrassa. 2018.
- Brechas de género en el uso, acceso y disfrute del espacio público. Taula Rodona amb Sara Ortiz de Col·lectiu Punt 6, Marta Román Rivas de Gea21, Soraya de CAF – Banco de desarrollo de América Latina y Mónica, de Secretaría Distrital de la Mujer. Jornada dins del marc del Walk21 Bogotá. Bogotá. 2018.
- #ajacINEXPERIÈNCIES>>>02. Participació en el cicle INEXPERIÈNCIES dels Premis AJAC, dins del marc del Openhouse 2018. Barcelona. 2017.
- CONSTRUIM Novembre crític. ESFA-UPC. Taula rodona sobre alternatives des del cooperativisme i la sostenibilitat, amb La paleta, El tinglado, i Col·lectiu Punt 6. Barcelona. 2017.
- #ajacINEXPERIÈNCIES>>>02. Participació en el cicle INEXPERIÈNCIES dels Premis AJAC, amb Cierto Estudio i MHAP. Barcelona. 2017.
- Presentació XXIX Premis Habitàcola “El pati d’escola”. Participació a l’acte de presentació dels premis com a membres del jurat per a la XXIX edició. 2016.
- Jornada el dret dels infants a la ciutat. Presentació dins del marc del Tast d’experiències sobre infància, adolescència i espai públic. Barcelona. 2016.
- Espais de Diàleg #EdD. Participació al segon espai de diàleg promogut per l’AJAC: Arquitectura sense arquitectes i arquitectura sense arquitectura. 2016.
- Un día, una arquitecta. Participació a la taula d’Urbanisme de la jornada “Un día, una arquitecta”, amb les arquitectes Anna Bofill, Imma Jansana i Pilar García Almirall. Activitat dins del marc del Congrés Arquitectura 2016. 2016.
- Com transformar la ciutat en clau feminista. Participació al grup de debat “Barcelona, els grans plans urbanístics i com transformar-los en clau feminista” de la jornada “Les llavors ja han germinat”. Grup de debat: Xavi Carceller, arquitecte. 2016.
- L’enginyeria a Debat. Participació en la secció “Projectes reals amb canvi social i amb perspectiva de gènere”. 2016.
- Conferències d’Arquitectura i Política. Sessió de col·lectius amb Voltes Arquitectes, Celobert Cooperativa, LaCol Arquitectura, Raons Públiques i Col·lectiu Punt 6. 2016.
- La mobilitat des de la perspectiva de gènere. Ponència a la jornada “La mobilitat i l’espai urbà en clau de gènere i factors de sostenibilitat social i inclusió social”. Sant Vicenç dels Horts. 2016.
- La movilidad urbana desde una perspectiva de género. Ponència al taller “Mobilitat i sostenibilitat en clau de gènere en les àrees metropolitanes” de la Xarxa Internacional Dones de Metropolis. Barcelona. 2016.
- Guidelines for designing egalitarian playgrounds. Conferència dins del marc de “HABITAT III Thematic meeting on Public Spaces”. Barcelona. 2016.
- Camina Tamshi. Urbanisme, gènere i cooperació. Xerrada al taller “Repensem la ciutat des de l’experiència de les persones. Com incorporar la perspectiva de gènere als projectes urbans?”, organitzat per Col·lectiu Punt 6. Barcelona. 2016.
- Espais de joc i desigualtats de gènere a la infància. Conferència a les jornades “GRECS-GRACU–OACU: Género y producción del espacio: De la exclusión a la reivindicación del derecho a la ciudad”. Universitat de Barcelona. 2015.
- El patio del recreo en igualdad. Ponència al “2nd International Congress on Architecture and Gender: Matrices”. 2015.
- Camina Tamshi. Urbanisme, Gènere i Cooperació. Presentació del projecte a la jornada “La dona marroquina: reptes i oportunitats a Catalunya i al Marroc”. Vilafranca del Penedés. 2015.
- Work Café Cop21: La Ciutat Respira. Ponència a la “Mesa Social-Ciutadana”. 2015.
- Experiències a la India. Presentació del projecte Walking India al la trobada anual d’Amics de Mumbai. 2014.
- Walking India. Iniciativa de Igualdad de Género para el desarrollo de las mujeres.
Conferència al seminari “La ciutat de les dones”. Gavà. 2014. - Walking India. Iniciativa de Igualdad de Género para el desarrollo de las mujeres. Conferència dins del marc de “Cities in Movement”. Barcelona. 2014.
- Urban International Workshop Barcelona-Delhi’12. Explicació del projecte a les jornades “Educación y Género: Experiencias para repensar el género”. Barcelona. 2014.
- Walking India. Iniciativa de Igualdad de Género para el desarrollo de la mujer.
Ponència al “1er Congreso de Investigación en Arquitectura y Género: ArquitectAs, redefiniendo la profesión”. Sevilla. 2014. - Noves Praxis. Presentació dins del marc de la assignatura “Arquitectura i Política”. Barcelona. 2014.
TALLERS
- DiverPati. Una experiencia lúdica para explorar el patio desde las diversidades. Formació-Taller organitzat per Nondik Lab. Vitoria-Gasteiz. 2020.
- Marxes exploratòries del projecte UrbanA. Activitat en col·laboració amb Eva Grigoriadou, Eva Tsagariki i This is not a feminist project. Atenes. 2019.
- Fabra i Coats, un espai obert al barri. Taller dins del marc del procés participatiu, organitzat amb l’Ordit (Transductores + La Fundició). 2019.
- Teixim feminismes al barri. Taller dins del marc de la Festa Major Feminista. Barcelona. 2019.
- Creació, espai públic i territori. Taller d’autoformació organitzat per l’Ordit. Fabra i Coats, Barcelona.
- Un pati més igualitari. Comencem! Taller per repensar el ús dels patis, dirigit a l’equip docent de l’escola Turó de Can Mates. Escola Turó de Can Mates, Sant Cugat. 2019.
- Edcamp Palma. Espais educatius. Co-organització de les jornades de la Fundació Bofill amb l’equip de treball de Remoblar: Makea Tu Vida, Tres Serveis Culturals i Forniture Mallorca. Casal Solleric, Palma de Mallorca.
- Jornada Repensem l’ús dels patis. Xerrada “Repensem el pati des de la perspectiva de gènere. Experiències pràctiques” i Taller “Un pati més igualitari. Comencem!”. Terrassa.
- Un pati més igualitari. Comencem!. Taller per repensar el ús dels patis, dirigit a l’equip docent de l’escola Alfred Mata. Escola Alfred Mata, Puig Reig.
- Transformació dels espais educatius. Jornades de recerca i acció amb l’equip de Remoblar: Makea Tu Vida i Tina Codina de Tres Serveis Culturals, Elena Climent i Cristina Florit. Faber Residency, Olot.
- Fabra i Coats. Un espai obert a Sant Andreu. Exploració i sessió de treball sobre urbanisme feminista dins del marc del procés participatiu, en col·laboració amb l’Ordit. Barcelona. 2018.
- Jornades Remoblar. Transformant els espais educatius. Co-organització de les jornades amb l’equip de treball de Remoblar: Makea Tu Vida, Tres Serveis Culturals, Forniture Mallorca, Elena Climent i Cristina Florit. Realització del taller Un pati més igualitàri. Comencem!. Casal Solleric, Palma de Mallorca. 2018.
- Nosaltres i l’espai. Taller de presa de consciència individual i col·lectiva sobre les desigualtats de gènere i el seu impacte en les percepcions i els usos dels espais urbans dins del marc del dia internacional de la dona. ETSAB-L’esquerda. 2018.
- Un pati més igualitari. Comencem!. Taller organitzat amb l’equip de Remoblar per repensar el disseny dels patis escolars, dins del marc de Rehogar 9. Fabra i Coats, Barcelona. 2017.
- Un pati més igualitari. Comencem! Hack the school. Taller per repensar el disseny dels patis escolars, dins del marc de HackTheSchool, Fundació Jaume Bofill. 2017.
- Nosaltres i l’espai. Taller de presa de consciència individual i col·lectiva sobre les desigualtats de gènere i el seu impacte en les percepcions i els usos dels espais urbans, dins del marc del MOREcongress. Figline e Incisa Valdarno. 2017.
- Co-organització del III International Conference on Gender and Architecture. Florència. 2017.
- Com et mous, Sant Vicenç?. Taller de reflexió col·lectiva sobre la mobilitat basada en criteris de gènere. Sant Vicenç dels Horts. 2016.
PUBLICACIONS I ARTICLES
- Punts de participació a l’espai públic: accions de dinamització dels processos participatius. Guía elaborada conjuntament amb El globus vermell, Raons i Voltes, 2023.
- Espacios feministas codiseñados con la infancia en Santa Coloma de Gramenet. Capítol publicat en el llibre Arquitectura con arquitectas, 2023.
- Patios coeducativos: una transformación con impacto. Article publicat en el número 322 de la revista Aula de innovación educativa, pp. 44-49.
- Patis coeducatius: una transformació amb impacte. Article publicat en el número 495 de la revista Guix. Elements d’Acció Educativa, pp. 44-49.
- Arquitecturas para crecer en igualdad. Article publicat en el número #0 de la Revista Lina – Perspectivas Feministas em Arquitectura e Urbanismo: “Onde estão as Mulheres?”. 2022.
- Ecosistemes coeducatius: espais d’aprenentatge per viure en igualtat. Capítol del llibre “L’escola expandida. Repensant els espais d’aprenentatge”, Pol·len edicions i Arqbag, 2021
- Ville inclusive et ville marchable : les apports de l’approche genrée. Article publicat a les Actes dels Premières Assises Nationales de la Marche en Ville organitzats a Marseille el 17 de setembre de 2021 per Place aux Piétons. 2022.
- Patios inclusivos. Artícle publicat a Educar para la igualdad. CCOO Enseñanza. 2022.
- Empatitzem. Proposta publicada a De la planeación a la acción. Catálogo de ideas para diseñar espacios públicos para primera infancia y niñez. Fundación FEMSA i C+LAB de la Escuela de Arquitectura, Arte y Diseño del TEC de Monterrey, p. 72. 2021.
- Com han de ser els patis de les escoles per no ser sexistes?. Article publicat a cat. 2021.
- Ecosistema (co)educatiu. Article publicat a Cròniques del Desconfinament. Dones i Arquitectura. Juny 2020 – Febrer 2021. Grup Obert de Dones Arquitectes del COAC. p.119. 2021.
- MORE. Expanding Architecture from a Gender-Based Perspective. Actes del III International Conference on Gender and Architecture, Florència, 2017. Co-editada amb Serafina Amoroso, Maria Novas i Amelia Vilaplana. 2021.
- Ecosistema (co)educativo. Article publicat al blog de l’Escola Sert.
- La coeducación como práctica espacial. Article publicat a Aula, nº 295 i a Guix, nº 468.
- Com ha de ser casa nostra per afavorir la cocriança?. Article publicat a cat. 2020.
- Ciutats a mida de la infància. Article publicat a L’agenda 2020 en clau d’infància a Catalunya. 10 anys per a l’acció. Unicef Comitè Catalunya Ed. p. 26.
- Co-crear una ciutat co-educadora. Article publicat a Protagonistes, ja!. 2020.
- Reorganizar el patio de la escuela, un proceso colectivo para la transformación social. Article publicat a Hábitat y sociedad, nº 11, p. 185. 2019.
- Ciutat Educadora: Mirades i pràctiques. Article publicat a Kult-ur, nº 11, p. 109. 2019.
- El pati de l’escola en igualtat. Guia de diagnosi i d’intervenció amb perspectiva de gènere. Pol·len i Equal Saree Ed. Barcelona: Pol·len edicions. 2019.
- Canviar el pati per canviar el món. Com coeduquem en l’ús i l’ocupació dels espais?. Article publicat a La Burxa, nº 227, p.8.
- Espais de joc i desigualtat de gènere a la infància. Publicat en Apropiaciones de la ciudad. p.153. María Gabriela Navas Perrone i Muna Makhlouf De la Garza Barcelona: Pol·len edicions. 2018.
- Reorganizar el patio de la escuela, un proceso colectivo para la transformación social. Article publicat a Hábitat y Sociedad, 11, pp. 185-199. Autora: Dafne Saldaña Blasco.
- Redefiniendo la profesión. Actes del 1r Congreso Internacional de Investigación en Arquitectura y Género, Sevilla, 2014. 2018.
- Participación de niños y niñas en la transformación del patio de su escuela incluyendo criterios de equidad. Experiència recollida a Ludantia: I Bienal de educación en arquitectura para a infancia e a mocidade. Relatorios II: Participación infantil, pp. 94-101. 2018.
- Publicació dels Premis X AJAC. Recull en paper dels treballs de tots i totes les premiades d’aquesta edició. 2017.
- Gènere, educació i producció d’espais infantils. Comunicació al Congrés d’Arquitectura 2016, organitzat pel COAC. 2016.
- L’eixample: apunts per una mirada de gènere. Comunicació al Congrés d’Arquitectura 2016, organitzat pel COAC. 2016.
- L’espai d’esbarjo en equitat. CEIP Joan Solans. Experiència recollida a la Guia pràctica per a la realització de polítiques transversals de gènere en l’àmbit municipal. Diputació de Barcelona Ed. 2016.
- Género, educación y producción de espacios infantiles. Article publicat al blog del III Encuentro Internacional de Educación en Arquitectura para la infancia y la juventud, Madrid. 2016.
- Espais de joc i desigualtat de gènere a la infància. Experiència presentada dins del marc del l Simpòsium Internacional: La innovació educativa contra les desigualtats. 2016.
- Walking India. Iniciativa de igualdad de género para el desarrollo de la mujer. Publicat en Redefiniendo la profesión. Nuria Álvarez Lombardero Ed. Sevilla: Recolectores Urbanos. 2015.
- El pati de l’escola en igualtat. Diagnòstic i intervenció de gènere a l’espai d’esbarjo. Treball final de màster: Màster Oficial en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. Dafne Saldaña Blasco. 2015.
- Mahila India. Entrevista a Julia Goula dins de la publicació Inexperiències. IX edició dels Premis AJAC d’Arquitectura. Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya. 2015.
- Camina Tamshi: Recomanacions urbanes amb perspectiva de gènere. Manual de recomanacions urbanes dins del marc del projecte Camina Tamshi.
- Walking India. Recerca desenvolupada entre el 2010 i 2013. Equal Saree. 2014.
- 3 anys d’ Urbanisme de gènere a l’Índia. Article publicat al web del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC. 2014.
- Equal Saree. Post sobre el projecte Walking India al portal digital de l’assignatura Arquitectura i política de l’ETSAB-UPC. 2014.
- Urbanisme i gènere a l’Eixample. Article publicat al portal d’informació de l’Eixample La Intervia.
- Walking India. Publicació del projecte a la revista digital Ned Magazine, Argentina. 2014.
- Towards Rural Women Resource Zone (WRZ) in Shivpuri. Madhya Pradesh, India. 2014.