Qui som: Un estudi d’arquitectura amb perspectiva de gènere

Equal Saree som un equip d’arquitectes, expertes en gènere, mediadores, artistes i investigadores que plantegem l’arquitectura i el disseny urbà des dels feminismes i a partir de la cocreació amb les persones que habiten els espais.

Des de l’any 2010, treballem en l’àmbit local, regional i internacional en projectes que combinen la innovació metodològica, el disseny i la implementació tècnica, la formació i l’acció social. L’any 2020 el projecte creix, implementant una nova seu a França.

Julia Goula Mejón

Co-fundadora d’Equal Saree. Arquitecta per l’ETSAB-UPC (2013) i Mediadora artística pel post-grau Art per la inclusió social per l’UB (2022). Experta en disseny d’espais amb criteris de gènere. Incorpora a l’equip una mirada lúdica, diversa i inclusiva així com el coneixement tècnic en el desenvolupament de projectes.

Alicia Lugan

Geògrafa per l’UP-S IV (2014), Llicenciatura en Geografia i planejament – especialitat Estudis Urbans per la UPEM (2015) i Màster en Ordenació del Territori – especialitat Alternatives Urbanes i Tràmits en Espais Experimentals i Públics per la EUP (2018). Encarregada del desenvolupament de Equal Saree a França. Aporta a l’equip una mirada inclusiva, diversa i experimental en el desenvolupament i disseny dels projectes. 

Dafne Saldaña Blasco

Co-fundadora d’Equal Saree. Arquitecta per l’ETSAB-UPC (2011), Màster en Estudis de dones, gènere i ciutadania, IIEDG (2015) i Doctora en Estudis de gènere: cultures, societats i polítiques, UAB (2021). La seva línia d’investigació aborda la relació entre el disseny dels espais, les desigualtats de gènere i els aprenentatges invisibles durant la infància.

Lauriane Touvron 

Arquitecta per l’ENSA-Paris (2020), Màster d’Arquitectura Habilitant per l’ENSA Marseille (cursant). Incorpora a l’equip una mirada territorial i sostenible als projectes de disseny urbà.

Trilce Fortuna Chuchón

Arquitecta per l’UNI (2012), Màster Disseny Urbà: Art, Ciutat, Societat per l’UB (2019) i Facilitadora Curs anual de facilitació de grups per Fil a l’Agulla (2023). Experta en el disseny i facilitació de processos de participació ciutadana. Incorpora a l’equip l’aplicació de metodologies inclusives i interculturals de democràcia activa.

 

 

Laura Caballero

Administrativa d’Equal Saree (2022). S’encarrega de la gestió econòmica i del desenvolupament empresarial de l’equip.

Raquel Marcos

Arquitecta per l’ETSAB-UPC (2020), Màster d’Arquitectura Habilitant per l’ETSAV-UPC (2021) i Artista multidisciplinar. Combina la pràctica urbanística amb la pràctica artística, desenvolupant intervencions artístiques a l’espai públic. S’encarrega de la comunicació digital.

+ Sarees

Helena Cardona Tamayo. Març 2011- Març 2023

Co-fundadora. Ha format part de l’equip que ha creat i consolidat Equal Saree. Ha coordinat i desenvolupat projectes de disseny d’espai públic, estudis urbans i processos de participació ciutadana. 

Maite Gabilondo Díaz. Gener 2021- Març 2023

Ha participat en la redacció de projectes tècnics per a la remodelació de patis escolars y d’espais urbnas inclusius així com en estudis urbans amb perspectiva de gènere interseccional. 

Iris Alabau Montfort. Novembre 2021- Desembre 2022S’ha encarregat de la gestió econòmica i del desenvolupament empresarial de l’equip.

Dona Lucia Abou Jamra. Juny - Setembre 2022

Ha participat en la sistematització de recollida de dades dels diagnostics participatius del projecte: “Cours Buissonnières” a Bordeus i en la traducció al francès de la guia “El pati de l’escola en igualtat”.

Natalia Manriquez. Març - Abril 2022

Ha participat en l'avaluació de les intervencions de millora del projecte: “Empatitzem. Repensem l'ús dels patis escolars”.

Camille Barbier. Febrer - Abril 2022

Ha participat en l'elaboració d'un inventari de metodologia participativa, en la dinamització de tallers del projecte “Le piéton dans la fabriqui donis espaces publics" per a ADEME, i en la dinamització de tallers i el disseny del kit de diagnòstic autogestionat del projecte “Cours Buissonnières” a Bordeus.

Zacharie Peltan. Juny - Juliol 2022

Ha participat en el desenvolupament del projecte “Etude stratégique de développement urbain” en Noisy-le-Sec: en el disseny, la dinamització de tallers participatius, la comunicació i mobilització del veïnat i el disseny d'un kit de participació autogestionat per a la infància.

Zélie Vincent. Maig - Juny 2022

Ha participat en el desenvolupament del projecte “Etude stratégique de développement urbain” en Noisy-le-Sec en el disseny, la dinamització de tallers participatius, la comunicació i mobilització del veïnat i en el desenvolupament del projecte “Cours Buissonnières” a Bordeus en el disseny de kits de diagnòstic autogestionats.

Morgane Thorez. Setembre 2021 - Actualment

Ha participat en el desenvolupament d'un taller universitari a l'Escola d'Urbanisme de París (animació, vídeo) i actualment participa en el desenvolupament del projecte “Cours Buissonnières” a Bordeus.

Giulia Condulmari. Setembre 2020- Desembre 2020

Participa en el desenvolupament de les activitats participatives del procés: ”Disseny Col·laboratiu al pati de l’escola Verge de la Salut”

Izaskun Soto López. Març 2020 - Juliol 2020

Ha participat en els projectes de reforma de l’espai públic del municipi de Sant Joan de Mediona en el desenvolupament de l’avantprojecte i el projecte executiu.

Anna Ayumy Inoue Pompeia. Abril - Juny 2019

Ha participat en el desenvolupament de l’inventari de metodologies participatives feministes i en el disseny de les activitats participatives del projecte “Codiseny del parc de Sandino”.

Conchi Berenguer Urrutia. Febrer - Juliol 2018 i Gener 2019 - Juliol 2019

Ha participat a la dinamització de processos participatius i a "Fem dissabte a la Plaça d'en Baró" i "Empatitzem" en el desenvolupament dels projectes tècnics. També s’encarrega de les tasques de comunicació.

Louise Lecoeur. Febrer - Abril 2019

Ha participat als projecte “Empatitzem” en el desenvolupament del projecte tècnic i “Millora de la plaça dels Porxos” en l’elaboració del material gràfic. s

Carla Conill Duquesnoy. Novembre - Desembre 2018

Ha participat a la proposta “Amb3cares” per al concurs d’habitatge de l’INCASOL a Sabadell.

Sally Guzmán Peñafiel. Novembre - Desembre 2018

Ha participat a la campanya crowdfunding “Inclusive schoolyards” liderant el pla de comunicació.

Estelle Durand. Gener - Juny 2018

Ha participat als projectes "Empatitzem" i "Salzelúdic" en el disseny i la dinamització de les activitats.

Montserrat Joan i Torra. Novembre 2016 - Abril 2017

Ha participat al projecte "Fem dissabte a la Plaça d'en Baró" durant la fase dels "Tallers a la plaça".

Carla Amat Garcia. Cofundadora i membre 2010 - 2016.

Ha participat als projectes "Walking India", "El pati de l'escola Joan Solans", "Camina Tamshi" i "Participa, Santa Coloma!" i és coautora de la guia "El pati de l'escola en igualtat".

Laura Monforte Coronas. 2010 - 2011

Ha participat al projecte Walking India desenvolupant el seu Projecte Final de Carrera "WRZ in Haji colony. Night shelter for rickshaw pullers".