Disseny de patis d’escola coeducatius

Què podem fer?

L’espai és el tercer educador, transmet missatges que integrem de manera inconscient des de la infància i pot fomentar relacions desiguals i jeràrquiques o, per contra, contribuir a una societat més justa. Per això és important garantir que els espais d’aprenentatge estan dissenyats amb criteris de justícia de gènere, de sostenibilitat ambiental i social i d’inclusió de les diversitats.

  • Transformació de patis d’escola
  • Projectes amb les comunitats educatives

Transformació de patis d’escola

Us ajudem a repensar els espais educatius per a què reforcin els valors del vostre projecte pedagògic. Us assessorem i aportem solucions tècniques per fer viables les vostres idees de transformació tenint en compte les normatives existents. Acompanyem totes les fases del procés des de la participació fins a la construcció i redactem els documents tècnics necessaris.  

Patis coeducatius

Dissenyem espais no jeràrquics, inclusius, estimulants i promotors de relacions entre iguals. Creem espais lúdics i d’aprenentatge que incentiven la creativitat, la imaginació i la innovació. Promovem una construcció basada en la sostenibilitat social, ambiental i econòmica, utilitzant materials locals, optimitzant els recursos de l’entorn i aprofitant al màxim les preexistències.

Refugis climàtics

A partir de solucions basades en la natura condicionem els patis per suavitzar els efectes de canvi climàtic. A la vegada, els elements introduïts i les accions proposades esdevenen oportunitats lúdiques i pedagògiques. 

Projectes de referència:

FLECHA

Projectes amb les comunitats educatives

Acompanyem a les comunitats educatives en l’anàlisi, la generació d’idees i la transformació dels seus espais d’aprenentatge a través d’un procés col·lectiu de reflexió i debat. Més enllà de la transformació física dels espais és un procés pedagògic on s’inclouen valors de cooperació, equitat i treball en equip. 

Programes municipals

Assessorem a nivell estratègic, conceptual i metodològic en la ideació i desenvolupament de programes de transformació de patis i d’entorns escolars a nivell municipal. Comptem amb una àmplia experiència acompanyant a administracions locals en la implementació de programes de transformació de patis escolars amb mirada coeducativa, inclusiva i sostenible.  

Formació amb professorat i famílies

Incorporar la dimensió espacial en la coeducació ens habilita per prendre consciència de com s’articulen les desigualtats socials en aquest àmbit i poder actuar para evitar-les i prevenir-les. Donem eines per entendre el pati de l’escola des d’una nova mirada, des de les diversitats i els sentits.

Projectes de referència:

    FLECHA