La Generadora

Equal Saree Barcelona urbanismo arquitectura feminista género patios coeducativos infancia participación la generadora formación

L’espai d’innovació, formació i intercanvi d’Equal Saree

El projecte La Generadora és fruit de més de 10 anys fent arquitectura i urbanisme amb una visió innovadora, dissenyant espais inclusius a través de la cocreació i desenvolupant metodologies participatives i inclusives per posar a les persones al centre de les decisions.

La Generadora vol consolidar, compartir i expandir una línia de pensament i de pràctica innovadora més democràtica sobre la ciutat, l’urbanisme i el disseny. També busca generar noves formes de producció del coneixement, basades en l’horitzontalitat, la transversalitat, la interdisciplinarietat i el treball en xarxa. Al mateix temps, vol promoure un intercanvi constant entre la teoria i la pràctica, per generar aprenentatges aplicats i vinculat al territori i a les realitats socials.

Cursos

Curs online: Hacia una participación feminista

Dimarts 9, dimecres 10 i dijous de juliol de 2024
Modalitat: Curs online

Un curs virtual per aprofundir en la participació comunitària amb perspectiva feminista. Veurem com tenir-la en compte en totes les fases d’un projecte participatiu, compartirem metodologies, tècniques i tips per aconseguir un procés inclusiu i empoderador, coneixerem pràctiques internacionals de la mà de col·lectives convidades i treballarem juntes en la revisió i millora de les propostes de les participants.

+ informació

Gènere, espai públic i participació feminista.
Violències i resistència col·lectiva en l’art urbà

Dissabte 11 de maig de 10 a 17h.
Modalitat: Jornada presencial (Barcelona)

“Gènere, espai públic i participació feminista” es planteja com una formació teòrica i pràctica interdisciplinària per reflexionar sobre els factors físics i socials que influeixen en les nostres viviències a l’espai púbic en funció del gènere. En cada edició busquem la intersecció entre l’urbanisme feminista i una altra disciplina i fem servir una metodologia participativa feminista per analitzar i visibilitzar com s’articulen les violències patriarcals i les estratègies de resistència en aquest àmbit concret. 

+ informació

La Generadora surt al carrer! COSsos, ESPAIs i FEMinismes.

Pròxima edició: Novembre 2024.
Modalitat: Intensiu presencial (Barcelona)

Un curs intensiu presencial on reflexionarem i experimentarem sobre les diverses experiències espacials dels nostres cossos des d’una mirada de gènere i interseccional. Compartirem paràmetres i indicadors feministes per a poder mirar el nostre entorn, detectar les desigualtats i fer-los front. Passarem de la reflexió a l’acció, a partir d’una marxa exploratòria intervindrem l’espai públic des de la pràctica artística col·lectiva

L’intensiu es divideix en dues parts:

Primera part: Espai i gènere
Segona part: Acció artística col·lectiva

+ informació

Estratègies i eines per a unes espacialitats feministes

Pròxima edició: Febrer 2025
Modalitat: Curs online

Un curs virtual per posar-se les ulleres violeta per mirar les ciutats i els espais que les conformen, adquirir eines pràctiques per aplicar als projectes, aprendre metodologies participatives i dinàmiques col·lectives i crear una petita gran xarxa internacional per intercanviar experiències i coneixements.

El curs es divideix en tres sessions virtuals de formació-trobada-taller:

Sessió 1: Què és la perspectiva de gènere i com s’aplica en la dimensió espacial?
Sessió 2: Amb qui construïm els territoris feministes?
Sessió 3 Com es materialitza una espacialitat feminista?

+ informació