El procés, impulsat per l’Ajuntament de Sant Just Desvern, té el compromís d’impulsar un punt de trobada feminista en el qual s’ofereixin serveis específics per a les dones, però que també esdevingui un espai per al coneixement i la sororitat, l’apoderament femení i l’oferta de recursos per a una vida justa i equitativa, en l’àmbit social, laboral, cultural i de lleure. En aquesta línia, iniciem un procés participatiu que ens ha de permetre pensar en comú i dissenyar de zero aquest espai per tal que sigui adequat, còmode, útil, dinamitzador i atengui les necessitats de dones amb diferents perfils, edats i moments vitals.

Les dones de Sant Just Desvern busquem casa, però no qualsevol, sinó la que millor s’ajusti a les nostres inquietuds; i és per això que volem comptar amb la teva implicació i complicitat, convidant-te a formar part del procés participatiu! 

Els propers dies 19 i 31 de març de 19 a 21h a la Vagoneta es realitzaran les sessions participatives, dirigides a grups no mixtes (dones i persones amb identitats dissidents).

Sessió 1. DEFINIM ELS USOS I LES QUALITATS (19 de març)

En aquesta sessió es debatrà sobre els usos i el programa que ha d’acollir el futur espai. Treballarem a partir de referències d’espais similars en altres indrets. També reflexionarem sobre quines qualitats hauria de tenir el futur espai per ser acollidor i confortable.

Sessió 2. ESCOLLIM LA UBICACIÓ (31 de març)

Per determinar la millor ubicació del nou espai es treballarem a partir dels nostres recorreguts quotidians i valorarem les diferents possibilitats que ofereixen els equipaments existents.

A partir dels resultats de les sessions participatives es redactaran els criteris de disseny per al futur espai amb perspectiva de gènere. Aquestes estratègies de disseny tindran en compte les experiències i necessitats recollides durant el procés, així com criteris de democratització de les cures, d’accessibilitat, inclusivitat, d’autonomia i seguretat.

Vols participar? Inscriu-te a les sessions escrivint a bustiaigualtat@santjust.cat