Marxes exploratòries

Recorrent els barris amb ulls de dona

Les marxes exploratòries consisteixen en unes visites a peu fetes per un grup de persones, normalment per les veïnes, pel barri on viuen, treballen o fan altres activitats. L’objectiu és detectar els espais on ens sentim bé i els espais on no ens sentim bé. I anar més enllà, detectar quins poden ser els motius i com el disseny o la gestió de l’espai públic pot millorar la nostra vida quotidiana. El resultat, a més de donar veu a les veïnes com a expertes sobre el seu barri, és un informe detallat per poder traspassar allò detectat als organismes públics pertinents perquè puguin actuar en conseqüència.

Marxa del Besòs Maresme

Data i lloc: 18 i 27 de juny i 4 de juliol, barris del Besòs, el Maresme i la Zona Fòrum (Barcelona).
Client: Ajuntament de Barcelona.
Participants: Veïnes del Besòs, el Maresme i la zona Fòrum.
Durada: 3 sessions, d’entre 2 i 3 hores cadascuna.

Aquesta marxa s’ha realitzat en el marc del Pla de Barris de Barcelona. Els principals eixos de treball han estat la millora de la convivència veïnal i la reconfiguració d’alguns espais públics del barri, incloent la millora de la il·luminació i el manteniment en alguns punts.

La marxa s’ha desenvolupat en les següents sessions:

  1. Preparant l’exploració. Detectem la nostra xarxa quotidiana i planifiquem el recorregut.
  2. Fent la marxa pels carrers. Observem quin impacte té la configuració de l’entorn proper en el nostre dia a dia.
  3. Proposant criteris. Conjuntament fem propostes de millora i prioritzem les intervencions.
  4. Retorn. S’engeguen les intervencions i es presenten a la ciutadania.

FLECHA

Marxa de la Trinitat Nova

Data i lloc: 4, 22 i 29 de novembre, barri de la Trinitat Nova (Barcelona).
Client: Ajuntament de Barcelona.
Participants: Veïnes de la Trinitat Nova.
Durada: 3 sessions, d’entre 2 i 3 hores cadascuna.

Aquesta marxa s’ha realitzat en el marc del Pla de Barris de Barcelona.  A la Trinitat Nova, les veïnes han volgut treballar especialment els espais entre-blocs, la millora general de la il·luminació i la revitalització del barri.

La marxa s’ha desenvolupat en les següents sessions:

  1. Preparant l’exploració. Detectem la nostra xarxa quotidiana i planifiquem el recorregut.
  2. Fent la marxa pels carrers. Observem quin impacte té la configuració de l’entorn proper en el nostre dia a dia.
  3. Proposant criteris. Conjuntament fem propostes de millora i prioritzem les intervencions.
  4. Retorn. S’engeguen les intervencions i es presenten a la ciutadania.

> Veure vídeo

FLECHA

Altres projectes

Repensem la plaça dels Porxos

Repensem la plaça dels Porxos Procés participatiu per a la millora de la plaça dels Porxos La Plaça dels Porxos és un espai de referència al barri de Sant Martí de Provençals tant per l’ús quotidià de trobada veïnal com per la lluita històrica de 1982 per la...

read more

Empatitzem

Empatitzem Repensem l'ús dels patis escolars Partint de la importància del pati de l’escola com a espai d’aprenentatge, de joc i de convivència, el projecte “Empatitzem. Repensem l’ús dels patis escolars” busca generar propostes de reorganització que treballin sobre...

read more

Amb3cares

Amb3cares 32 habitatges públics a Can Llong La nostra proposta per a aquest concurs d’habitatge públic tracta d’aplicar la mirada feminista a totes les escales del projecte per garantir un ús més democràtic dels espais íntims i comunitaris. El tipus d’agregació...

read more