La Generadora

Equal Saree Barcelona urbanismo arquitectura feminista género patios coeducativos infancia participación la generadora formación

L’espai d’innovació, formació i intercanvi d’Equal Saree

El projecte La Generadora és fruit de 15 anys fent arquitectura i urbanisme amb una visió innovadora, dissenyant espais inclusius a través de la cocreació i desenvolupant metodologies participatives i inclusives per posar a les persones al centre de les decisions.

La Generadora vol consolidar, compartir i expandir una línia de pensament i de pràctica innovadora més democràtica sobre la ciutat, l’urbanisme i el disseny. També busca generar noves formes de producció del coneixement, basades en l’horitzontalitat, la transversalitat, la interdisciplinarietat i el treball en xarxa. Al mateix temps, vol promoure un intercanvi constant entre la teoria i la pràctica, per generar aprenentatges aplicats i vinculat al territori i a les realitats socials.

Cursos online

Hacia una participación feminista

Pròxima edició: 1, 2 i 3 de juliol 2025
Modalitat: online

Un curs virtual per aprofundir en la participació comunitària amb perspectiva feminista. Veurem com tenir-la en compte en totes les fases d’un projecte participatiu, compartirem metodologies, tècniques i tips per aconseguir un procés inclusiu i empoderador, coneixerem pràctiques internacionals de la mà de col·lectives convidades i treballarem juntes en la revisió i millora de les propostes de les participants.

+ informació

Estrategias y herramientas para unas espacialidades feministas

Pròxima edició: Febrer 2026
Modalitat: online

Un curs virtual per posar-se les ulleres violeta per mirar les ciutats i els espais que les conformen, adquirir eines pràctiques per aplicar als projectes, aprendre metodologies participatives i dinàmiques col·lectives i crear una petita gran xarxa internacional per intercanviar experiències i coneixements.

+ informació

Cursos presencials

Cossos, Espais, Feminismes

Pròxima edició: 30 i 31 de maig 2025
Modalitat: presencial 

Aquest taller proposa una reflexió sobre l’entorn construit des del cos com a territori de les nostres experiències. En aquesta edició es fusionen l’urbanisme feminista, la dansa i el moviment i l’acció artística col·lectiva per reflexionar sobre la presència i la visibilitat dels nostres cossos a l’espai públic, per experimentar a partir de metodologies participatives feministes i diferents disciplines artístiques i per cocrear un relat sobre les violències que ens travessen i sobre  les eines d’alliberament i empoderament individual i col·lectiu.

+ informació

L’espai com a agent coeducador

Pròxima edició: Tardor de 2025
Modalitat: presencial

Com coeduquem en l’ús i en l’apropiació dels espais? Com podem aconseguir uns espais educatius més igualitaris i, en general, unes ciutats coeducadores? Com impliquem a la comunitat perquè la transformació sigui el resultat d’un procés de reflexió i d’aprenentatge conjunt? Aquestes son algunes de les preguntes que tractarem de resoldre, basant-nos en la idea que els espais eduquen i transmeten missatges que integrem de manera inconscient des de la infància. 

+ informació

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gènere, espai públic i participació feminista

Modalitat: presencial 

“Gènere, espai públic i participació feminista” es planteja com una formació teòrica i pràctica interdisciplinària per reflexionar sobre els factors físics i socials que influeixen en les nostres viviències a l’espai púbic en funció del gènere. En cada edició busquem la intersecció entre l’urbanisme feminista i una altra disciplina i fem servir una metodologia participativa feminista per analitzar i visibilitzar com s’articulen les violències patriarcals i les estratègies de resistència en aquest àmbit concret. 

+ informació