Dins del procés participatiu Les dones Sant Just busquem casa!, hem acompanyat al grup de dones creat arran de les primeres sessions, en el procés de consolidar-se com a grup motor per a impulsar la creació de la Casa de les Dones del municipi. Ha estat un procés totalment virtual, en el qual hem incorporat l’ús d’una xarxa social per a tenir un canal permanent de comunicació i per a garantir un acompanyament més pròxim. Les trobades virtuals han estat els espais per a ampliar el debat sobre temes importants per a l’organització interna i la continuïtat del grup, així mateix perquè elles organitzin una acció feminista amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, a Can Freixes, lloc on es construirà el futur espai feminista.

També, hem tingut l’oportunitat d’acompanyar al veïnat de la Plaça de la Pau, en el procés de repensar el futur espai. Ha estat una experiència molt interessant i reptadora, tant pels seus elements identitaris i representatius, com per la diversitat d’usos que s’ha necessitat donar resposta. En aquest cas, ha estat un procés amb participació híbrida, és a dir, amb activitats virtuals i presencials, la qual cosa ha permès augmentar la participació activa de les dones en la presa de decisions de les millores del seu entorn. Així mateix, en adaptar la participació presencial a les mesures anti Covid, s’ha pogut fer una activitat a la mateixa plaça, amb una metodologia més pautada i un acompanyament més individualitzat. 

Ens hem sentit molt a gust acompanyant a veïns i veïnes que comparteixen objectius comuns de millorar el seu entorn i de construir espais més inclusius!

 

Més info sobre Les dones de Sant Just busquem casa!>
Més info sobre Repensem la Plaça de la Pau>