Iniciem un projecte innovador, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, per aplicar els valors del feminisme i l’ecologisme al cohabitatge i als sectors econòmics implicats en aquesta modalitat d’accés a l’habitatge amb gestió comunitària. El projecte té com a objectiu la sensibilització, la promoció i el desenvolupament d’eines que incorporin aquesta perspectiva i que posin en relació diferents disciplines com: la facilitació i l’acompanyament a persones i grups, la participació, l’assessorament econòmic i financer, l’arquitectura, l’urbanisme i l’enginyeria, el suport legal i la comunicació.

Amb la incoporació d’una mirada ecofeminista al cohabitatge volem promoure un model que apliqui aquests valors dins i fora de l’habitatge. Un nou model de convivència entre les persones que hi conviuen i de noves relacions, més conscients i respectuoses, amb el territori i l’entorn. Connectar les persones amb l’entorn natural, i acompanyar-les per a gestionar i resoldre els conflictes i les situacions de violència o microviolències, etc., que es puguin donar. Volem que pugui ser un model d’inspiració a l’entorn per tenir pràctiques més ecològiques i feministes. 

Les cooperatives que estem iniciant el projecte som: Perviure, especialistes en cohabitatge inclusiu i social; Celobert, en arquitectura, enginyeria i urbanisme sostenible; Coopdemà, especialista en sostenibilitat econòmica des d’una perspectiva social; Equal Saree, associació d’arquitectura i urbanisme feminista; IACTA sociojurídica, per donor suport en incorporar la perspectiva de gènere en l’àmbit legal; Apòstrof, en la comunicació; Espai Ambiental, com a especialistes en transició ecològica i projectes socioambientals i comunitaris; i Fil a l’agulla, especialistes en facilitació i feminismes, cura i atenció a les persones i les relacions personals i socials.