Ha arribat el torn de les dones del barri de les Roquetes! El passat dimecres 13 de novembre’19 vam fer la última sessió amb les veïnes, treballadores i dones del grup motor de gènere de Les Roquetes en el marc del programa del Pla de Barris.

Fotos de Carolina Sánchez @movingthecocos

L’objectiu de la marxa és detectar els espais on ens sentim bé i els espais on no ens sentim bé. I anar més enllà, detectar quins poden ser els motius i com el disseny o la gestió de l’espai públic pot millorar la nostra vida quotidiana.

Recordem la metodologia que hem seguit per a acompanyar les marxes descrita als Quaderns metodològics feministes #1 Urbanisme i gènere: marxes exploratòries de vida quotidiana 

  1. Preparant l’exploració. Detectem la nostra xarxa quotidiana i planifiquem el recorregut.
  2. Fent la marxa pels carrers. Observem quin impacte té la configuració de l’entorn proper en el nostre dia a dia.
  3. Proposant criteris. Conjuntament fem propostes de millora i prioritzem les intervencions.
  4. Retorn. S’engeguen les intervencions i es presenten a la ciutadania.

La marxa de Les Roquetes s’ha centrat en millorar la il·luminació del barri i reforçar la vida comunitària a l’espai públic a través de la seva revitalització de i millora de les qualitats del mobiliari i elements urbans.