Després de la fase d’informació i la de diagnosi veïnal, en què es van detectar les diferents problemàtiques i virtuts de la Plaça dels Porxos, el passat dissabte 16 va tenir lloc la sessió de debat sobre les propostes de millora.

Aquesta sessió va comptar amb una primera part en la qual es van exposar els resultats de la fase de diagnosi  (sessions amb entitats veïnals, amb el veïnat, amb AFAs d’algunes de les escoles del barri, amb l’alumnat de l’escola Els Porxos i amb l’alumnat de l’institut Joan d’Àustria).

A continuació, es va ser explicar una primera proposta d’organització d’usos de la plaça, que servís com a inici del debat.

Sessió de diagnosi amb assemblea oberta al veïnat de les escoles

Presentació dels resultats de la diagnosi

A partir d’aquest moment, van començar les dinàmiques participatives organitzades en dos blocs:En el primer es van decidir els usos de la plaça i la seva organització a l’espai per assegurar la diversitat i evitar el conflicte.

Organització conjunta dels usos

En el segon, es van fer dos grups de treball: un centrat en els espais lúdics i l’altre en els espais de tranquil·litat.

 

Finalment, es va realitzar la posada en comú dels dos grups i acabar de matisar cadascuna de les visions i propostes.

Posada en comú

Fer la sessió a la plaça va fer molt més fàcil imaginar la futura distribució, els elements, els canvis necessaris … i va permetre que moltes persones cuidadores puguesin estar participant mentre els seus fills i filles jugaven al parc infantil del costat.

La sessió de retorn tindrà lloc el proper 27 de març en el marc del Consell de Barri.