T’has preguntat com, per qui i per a qui estan dissenyades les ciutats? Per quin tipus de persones, cossos i necessitats? Alguna vegada has pensat si les ciutats són viscudes d’igual manera per homes i dones? I si els governs proclamen polítiques públiques urbanes per la igualtat de gènere sota el discurs del dret a la ciutat, això garanteix el seu compliment efectiu?

El llibre “Apropiaciones de la ciudad. Género y producción urbana: la reivindicación del derecho a la ciudad como práctica espacial”, coordinat per Gabriela Navas i Muna Makhlouf de l’OACU i editat per Pol·len edicions, reflexiona sobre aquestes i altres preguntes a partir de l’anàlisi de diferents casos d’estudi, principalment de l’Estat Espanyol i de l’Ecuador.

Les diferents experiències posen en evidència les desigualtats de gènere en diferents contextos i visibilitzen com les dones s’enfronten a la configuració espacial del poder que impacte en les seves pràctiques quotidianes.

Equal Saree som les autores del 4t capítol, que està dedicat als espais escolars.  El pati es presenta com un espai clau en la reproducció de les desigualtats però també com una oportunitat de reversió de les pràctiques espacials opressives.    

No et quedis sense el teu exemplar!

!