Entre setembre 2017 i juliol de 2018 s’han realitzat Marxes exploratòries a diferents territoris de Barcelona en el marc del Pla de Barris.

Les marxes exploratòries consisteixen en unes visites a peu fetes per un grup de persones, normalment per les veïnes, pel barri on viuen, treballen o fan altres activitats. L’objectiu és detectar els espais on ens sentim bé i els espais on no ens sentim bé. I anar més enllà, detectar quins poden ser els motius i com el disseny o la gestió de l’espai públic pot millorar la nostra vida quotidiana.

 

L’equip d’Equal Saree hem acompanyat les diferents activitats de les marxes als barris de la Trinitat Nova i el Besòs-Maresme, que s’han desenvolupat en 3 sessions:

  1. Preparant l’exploració. Detectem la nostra xarxa quotidiana i planifiquem el recorregut.
  2. Fent la marxa pels carrers. Observem quin impacte té la configuració de l’entorn proper en el nostre dia a dia.
  3. Proposant criteris. Conjuntament fem propostes de millora i prioritzem les intervencions.
  4. Retorn. S’engeguen les intervencions i es presenten a la ciutadania.

Trinitat Nova

Besòs Maresme

 

 

 

 

 

 

 

 

A la Trinitat Nova, les veïnes han treballat especialment els espais entreblocs, la millora general de la il·luminació i la revitalització del barri.

Preparant l’exploració TN

Fent la Marxa pels carrers TN

Proposant criteris TN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al Besòs Maresme, el treball s’ha centrat en la millora de la convivència i la reconfiguració d’alguns espais públics del barri, incloent la millora de la il·luminació i el manteniment en alguns punts.

 

Preparant l’exploració BM

Fent la Marxa pels carrers BM

Proposant criteris BM