Dins el marc del projecte Empatitzem. Repensem l’ús dels patis escolars a Santa Coloma de Gramenet, ha tingut lloc la segona trobada amb els membres de la Comissió de Seguiment de les escoles que formen part del projecte. Amb aquesta trobada, es dóna per finalitzada la fase de diagnosi i s’inicia la fase prèvia a les activitats de disseny: “De la diagnosi a la intervenció”. Aquesta fase té per objectiu resumir els resultats de la diagnosi  i definir les estratègies de cara a les propostes de millora.

 

Les escoles han estat les protagonistes d’aquesta segona trobada, on cadascuna d’elles ha compartit  la seva experiència durant les activitats de diagnosi. Les activitat realitzades són les proposades a la guia “El pati de l’escola en igualtat” i s’han dividit en 3 blocs:

PREPAREM LA MIRADA
Amb l’objectiu de prendre consciència sobre les diferents problemàtiques que es produeixen al pati, s’han realitzat unes activitats per preparar la mirada de cara al procés de transformació. Les activitats realitzades han estat Preguntes d’autoreflexió i Debat amb el claustre, les quals han tingut molt bona rebuda pel professorat.

OBSERVEM EL PATI
Les activitats Observem el pati ens serveixen per reflexionar i recollir informació sobre l’ús de l’espai, les activitats i la seva relació amb els diferents elements. Les Comissions de Seguiment han realitzat les activitats Característiques del pati i Sectorització i segregació. Part de l’alumnat s’ha involucrat realitzant diferents activitats adaptades per les mateixes escoles. Aquí us deixem algunes de les imatges! : )

 

ESCOLTEM L’ALUMNAT
A través de varies activitats, s’han recollit les percepcions de l’alumnat sobre l’espai d’esbarjo, les seves vivències quotidianes i els conflictes que hi tenen lloc. En base a aquestes vivències es plantejaran, a les següents activitats, les estratègies col·lectives de millora. L’alumnat ha fet uns dibuixos xulíssims!

A partir de la pròxima setmana, comencem una nova etapa amb noves activitats. Us mantindrem informades!