
Cossos, Espais, Feminismes
El taller proposa una reflexió sobre l’entorn construit des del cos com a territori de les nostres experiències.
En aquesta edició es fusionen l’urbanisme feminista, la dansa i el moviment i l’acció artística col·lectiva per reflexionar sobre la presència i la visibilitat dels nostres cossos a l’espai públic, per experimentar a partir de metodologies participatives feministes i diferents disciplines artístiques i per cocrear un relat sobre les violències que ens travessen i sobre les eines d’alliberament i empoderament individual i col·lectiu.
Treballarem a partir de:
- Les cartografies corporals
- La cartelleria combativa
- El tango queer
Divendres 30 de maig de 17.30h a 20.30h + Dissabte 31 de maig de 11h a 14h
La Cocota, Barcelona
Valor: 60 € (inclou material)
El curs s’imparteix en castellà
Coneix més el curs
El curs es divideix en 2 sessions presencials de teoria + pràctica + acció:
- Reflexionem sobre la presència i la visibilitat dels nostres cossos a l’espai públic, des de les violències fins les eines d’alliberament i empoderament individual i col·lectiu.
- Experimentem amb la dansa i el moviment, en concret amb el tango queer que ens ajudarà a portar al cos reflexions sobre les identitats, el consentiment i la confiança mútua a través de la intimitat i el contacte que es generen en aquesta pràctica.
- Treballem amb els mapes corporals com a técnica d’expressió individual i col·lectiva.
- Cocreem una intervenció artística a partir de la tècnica de cartelleria combativa feminista.
- Sortim juntes al carrer per deixar la nostra petjada col·lectiva!
Acompanyen el taller:
Raquel Marcos
Arquitecta, Artista i Activista feminista. Les seves línies de treball se centren en les interseccions i aliances entre els feminismes, l’urbanisme, les pràctiques artístiques i les violències patriarcals.
Impulsora de la col·lectiva de muralisme transfeminsta No pintas sola i co-fundadora del taller d’acció artística La Cocota. Enten les pràctiques artístiques com a accions col·lectives i eines polítiques i crítiques amb un poder transformador, capaces de qüestionar i reparar el context patriarcal, capitalista i colonial.
Dafne Saldaña Blasco
Arquitecta, Doctora en estudis de gènere i investigadora feminista. Apassionada per la reinvenció conceptual, l’exploració metodològica i la divulgació.
Ballarina i docent de tango queer. Co-fundadora del col·lectiu Tango Queer Barcelona i co-organitzadora de la milonga queer de Barcelona des de 2015. A través del moviment i la trobada entre cossos planteja temes relacionats amb la identitat, els límits i el consentiment, la confiança mútua i els rols de gènere.
Altres edicions
Edicions: 1a edició (Octubre 2023)
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.