Serveis

PARTICIPACIÓ- Processos participatius i d’acció comunitària

Què fem

La participació en clau feminista ens permet posar al centre de les decisions les realitats quotidianes de persones diverses, tenir en compte les seves necessitats i les seves expectatives, garantint la pluralitat de veus en el debat. Mitjançant la participació una comunitat millora el seu entorn i les seves relacions.

  • Disseny i dinamització de processos participatius
  • Marxes exploratòries de vida quotidiana
  • Accions de sensibilització

Disseny i dinamització de processos participatius

 

Dissenyem processos a mida de cada context amb l’objectiu de recollir les necessitats específiques de la població i garantir que les actuacions resultants siguin equitatives i eficients. Utilitzem tècniques i metodologies inclusives que permeten una participació horitzontal en el debat, fent especial atenció als col·lectius generalment invisibilitzats. 

Marxes exploratòries de vida quotidiana

 

Les marxes exploratòries són una metodologia específica per analitzar l’espai urbà des de l’observació directa i a partir de les experiències de les persones i per fer propostes que millorin la vida quotidiana mitjançant intervencions d’urbanisme tàctic. Quan s’aborda específicament l’impacte de les opressions en la percepció de l’entorn, es recomana treballar amb grups exclusius de dones i dissidències. Aquesta metodologia pot ser també una eina d’emancipació i visibilització.

Accions de sensibilització

 

Desenvolupem accions, tallers, xerrades, exposicions i recorreguts per visibilitzar l’impacte de la configuració urbana i espacial en les relacions de gènere i en el desenvolupament de la vida quotidiana així com les aportacions de les dones a la millora dels nostres entorns.