Serveis

ESPAIS EDUCATIUS- Patis coeducatius, sostenibles i saludables

Què fem

L’espai és el tercer educador, transmet missatges que integrem de manera inconscient des de la infància i pot fomentar relacions desiguals i jeràrquiques o, per contra, contribuir a una societat més justa. Per això és important garantir que els espais d’aprenentatge estan dissenyats amb criteris de justícia de gènere, de sostenibilitat ambiental i social i d’inclusió de les diversitats.

  • Assessorament arquitectònic per a la millora d’espais d’aprenentatge
  • Co-disseny amb les comunitats educatives
  • Projectes de reforma i obra nova
  • Diverpati: activitat educativa entorn al pati

Assessorament arquitectònic per a la millora d’espais d’aprenentatge

 

Us ajudem a repensar i millorar els espais educatius per a què acompanyin i reforcin els valors del vostre projecte pedagògic. Aportem solucions tècniques que fan viables les idees de transformació.

Co-disseny amb les comunitats educatives

 

Acompanyem a les comunitats educatives en l’anàlisi, la generació d’idees i la transformació dels seus espais d’aprenentatge a través d’un procés col·lectiu de reflexió i debat. Més enllà de la transformació física dels espais és un procés pedagògic on s’inclouen valors de cooperació, equitat i treball en equip. 

Projectes de reforma i obra nova

 

Les nostres intervencions busquen generar espais no jeràrquics, inclusius, estimulants i promotors de relacions entre iguals. Creem espais lúdics i d’aprenentatge que incentiven la creativitat, la imaginació i la innovació. Promovem una construcció basada en la sostenibilitat social, ambiental i econòmica, utilitzant materials locals, optimitzant els recursos de l’entorn i aprofitant al màxim les preexistències.

Diverpati: Activitat educativa entorn al pati

 

Amb aquest joc volem posar a l’abast de les escoles una eina per a que nens i nenes observin el pati de l’escola des d’una nova mirada, des de les diversitats i els sentits. A través d’un personatge fictici, que representa les diversitats de l’alumnat, cada equip utilitza l’empatia per analitzar el pati posant-se a la pell d’aquest personatge.