Architecture et Urbanisme féministe

Actualités

Analitzant les percepcions dels espais quotidians a Figline, Itàlia

En el marc de MOREcongress, Equal Saree ha desenvolupat el taller « Nosaltres i l’espai_Figline ». Al taller hem treballat la percepció dels espais quotidians des d’una perspectiva de gènere interseccional a Figline e Incisa Valdarno (Itàlia). L’objectiu d’aquest taller ha estat la presa de consciència individual i col·lectiva de les desigualtats de gènere i el seu impacte en les percepcions i usos dels espais urbans. El taller es va articular en dos blocs, una primera part de presa de consciència basada en la reflexió individual i col·lectiva i una segona part d’anàlisi crític a través d’un recorregut urbà.

Fes click per saber més sobre MOREcongress >

Equal Saree participa a l’acte de Presentació XXIX Premis Habitàcola “El pati d’escola”

El passat 19 de desembre es van presentar les bases dels XXIX Premis Habitàcola “El pati d’escola” a la Fàbrica Moritz. Es va projectar el curt documental “Espace”, d’Eléonor Gilbert. En finalitzar va començar una taula rodona amb Imma Marín, especialista en educació, joc i gamificació; Miguel Mayorga, arquitecte, impulsor del projecte «Fem Escola»; i Sergi Salvador, arquitecte del Consorci d’Educació de Barcelona. A Fila 0,  el jurat de la XXIX edició dels premis amb el seu president Josep Benedito i la resta de membres: Agnès Barba, Pia Fontana, Dafne Saldaña d’Equal Saree i Ignasi Bonet.

Ja podeu accedir a les fotografies i la gravació de l’interessant debat!

Un gran èxit MOREcongress, el 3r Congrés Internacional en Arquitectura i Gènere.

Els dies 26, 27 i 28 de gener ha tingut lloc a Florència el 3r Congrés Internacional en Arquitectura i Gènere, que Equal Saree ha organitzat conjuntament amb María Novas, Serafina Amoroso i Amelia Vilaplana. El Congrés ha tingut com a objectiu posar en comú els treballs i les bones pràctiques d’investigadores, professionals i administracions públiques. Els treballs presentats s’han articulat a partir dels eixos MORE_than cities, MORE_than objects, MORE_than academia i MORE_than humans. També hi ha hagut lloc per accions artístiques col·laboratives, tallers i recorreguts urbans.

Coneix més sobre MOREcongress >

Presentem metodologia per a espais d’esbarjo!

El proper dijous 15 de desembre estarem a la jornada “El dret dels infants a la ciutat”, presentant la metodologia que hem desenvolupat per a l’anàlisi i intervenció amb perspectiva de gènere als espais d’esbarjo. De 12h a 14h a l’espai Fontana, carrer Gran de Gràcia 190-192. No t’ho perdis!!

A la Plaça d’en Baró, les criatures decideixen!

Els dies 19 i 26 de novembre ha tingut lloc a Santa Coloma de Gramenet el procés participatiu per repensar els usos de la Plaça d’en Baro. Els tallers han estat enfocats a la participació de la canalla i les seves famílies amb l’objectiu d’elaborar col·lectivament criteris de millora. Han sortit propostes ben interessants!

Coneix més el projecte >

Projets récents

Fem dissabte a la Plaça d’en Baró!

  Salzelúdic L’École Santa Coloma repense la promenade Salzereda L’objectif de l’activité éducative participative est celui d’inclure les élèves de l’École Santa Coloma dans la conception de la nouvelle promenade de la Salzereda, en particulier le tronçon qui se...

Nous et l’espace

  Nous et l’espace L’objectif de cet atelier est la prise de conscience individuelle et collective des inégalités de genre existantes et leur impact sur la perception des usages pratiqués dans les espaces urbains. Les ateliers s’articulent en deux blocs. Une première...

Fem dissabte a la Plaça d’en Baró!

  Fem dissabte a la Plaça d'en Baró! Une place féministe conçue avec les enfants Ce projet a pour objet de repenser la Place d’en Baró de manière à intégrer de nouvelles activités pour les enfants de 6 à 12 ans. “Fem dissabte a la Plaça d’en Baró” est né de la...

Avec qui nous avons collaboré