Equal Saree Barcelona urbanismo arquitectura feminista género patios coeducativos infancia participación la generadora formación

La Generadora 

L’espai d’innovació, formació i intercanvi d’Equal Saree

El projecte La Generadora és fruit de 10 anys fent arquitectura i urbanisme amb una visió innovadora, dissenyant espais inclusius a través de la cocreació i desenvolupant metodologies participatives i inclusives per posar a les persones al centre de les decisions. La Generadora vol consolidar, compartir i expandir una línia de pensament i de pràctica innovadora més democràtica sobre la ciutat, l’urbanisme i el disseny. També busca generar noves formes de producció del coneixement, basades en l’horitzontalitat, la transversalitat, la interdisciplinarietat i el treball en xarxa. Al mateix temps, vol promoure un intercanvi constant entre la teoria i la pràctica, per generar aprenentatges aplicats i vinculat al territori i a les realitats socials.

Curs online: Estratègies i eines per a unes espacialitats feministes

Edicions: 1a edició (Juliol 2020), 2a edició (Juliol 2020), 3a edició (Octubre 2020), 4a edició (Octubre 2020), 5a edició (Febrer 2021).
Col·laboradora: Conchi Berenguer Urrutia 
Participants: Principalment dones d’Espanya, Portugal, França, Perú, Brasil, Colòmbia, Mèxic, Xile, Estats Units, Argentina, Perú, Equador, Suïssa i Mèxic.

Un curs per posar-se les ulleres violeta per mirar les ciutats i els espais que les conformen, adquirir eines pràctiques per aplicar als projectes, aprendre metodologies participatives i dinàmiques col·lectives i crear una petita gran xarxa internacional per intercanviar experiències i coneixements.

El curs es divideix en tres sessions virtuals de formació-trobada-taller:

Sessió 1: Què és la perspectiva de gènere i com s’aplica en la dimensió espacial?

En la primera sessió compartim eines, paràmetres i indicadors per a avaluar, analitzar i mirar els espais des d’un enfocament de gènere i interseccional. També mirem els nostres entorns quotidians des d’aquest nou enfocament.

Sessió 2: Amb qui construïm els territoris feministes?

En aquesta sessió coneixem diferents metodologies participatives d’anàlisis i intervenció espacial, entenent les diferents etapes i agents d’un procés participatiu, també aprenem com fer-ho amb perspectiva feminista.

Sessió 3 Com es materialitza una espacialitat feminista?

En l’última sessió del curs coneixem algunes claus feministes de disseny i com passar de la teoria a l’acció a través d’un exemple pràctic. Per a finalitzar recreem el nostre propi territori feminista somiat i acabem amb un petit joc.

FLECHA

Altres projectes

Repensem el pati de l’escola Serra Marina

Repensem el pati de l’escola Serra Marina

Repensem el pati de l’escola Serra Marina Procés col·laboratiu per repensar l’ús del pati En el marc del projecte Empatitzem, aquest projecte té l'objectiu de repensar el pati de l'escola a partir d'un procés col·lectiu i de reflexió amb l'alumnat i el professorat...

Llegir més
Les dones de Sant Just busquem casa!

Les dones de Sant Just busquem casa!

Les dones de Sant Just busquem casa! Procés participatiu virtual per a un nou espai per al coneixement, la sororitat i l’apoderament feminista El futur punt de trobada feminista al municipi de Sant Just Desvern, impulsat per l’Ajuntament, té el compromís d’oferir...

Llegir més